ABD vatandaşı Mücahid Ören’in mağdur ettiği İhlaszedeler, haklarını aramak için platform kurdu. Platformun başkanı Fatma Şirin, İhlas Holding Başkanı Mücahit Ören’in, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçundan mahkum olmasına rağmen, İhlas Finans’a para yatıran insanların mağduriyetinin devam ettiğini kaydetti.
BOLD- Kamuoyunda “ihlaszedeler” olarak bilinen, İhlas Finans’ta paraları batan mudiler, seslerini duyurmaya çalışıyor. İhlaszedeler Platformu Başkanı Fatma Şirin, Sözcü’den Fatma Vurgun’a yaşadıkları mağduriyeti anlattı.
Fatma Şirin, ABD vatandaşı A. Mücahid Ören’in yönettiği İhlas Holding’in mağdur ettiği sayısız mudilerden biri. Ören’in mağdur ettiği bu isimler bir araya geldi ve “İhlaszedeler Platformu”nu kurdu. Platformun başkanı Fatma Şirin yaşadıklarını şöyle anlattı:
İHLASZEDELER PLATFORMU BAŞKANI ŞİRİN: MÜCAHİT ÖREN SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİDİR
“1995 tarihinde faaliyete geçen İhlas Finans Kurumu A.Ş.’nin yaklaşık 200 bin kişiden bir milyar dolar parayı, mevzuata aykırı olarak İhlas Holding A.Ş. ve diğer organik bağlantı içinde olduğu paravan şirketlerine aktarmış olduğu, ödeme güçlüğüne düştüğü, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından tespit edildi. İhlas Finans’ın, mudilere ait bahse konu paralarını Mücahid Ören ve diğer bir kısım şirket ortakları tarafından İhlas Holding’e ait grup şirketlerine aktardıkları ortaya çıktı. Grubun çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçunu işledikleri de tespit edildi ve Ahmet Mücahit Ören Bakırköy 8.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından mahkum oldu. Söz konusu ceza Yargıtay 11.Ceza Dairesi’nce de cezalar yönünden onanmıştır.”
“Mudileri hukuken koruyan yasa yürürlükte kalsaydı, tasfiye en geç iki yıl zarfında yapılacaktı.” diyen Şirin gelinin nokta için “Büyük bir hukuk skandalı.” tabirini kullandı.
2001 yılında Uzan ailesine ait İmar Bank’ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildiğen işaret eden Fatma Şirin, “Ahmet Mücahid Ören tarafından aynı şekilde hortumlanan İhlas Finans’ın tasfiyesi ise TMSF’ye devredilmiş değildir ve bizzat nitelikli dolandırıcılık suçundan hüküm giymiş olanlar tarafından yapılmaktadır.” iddiasında bulundu.

MUDİLERİN PARASINI İHLAS HOLDİNG KULLANIYOR
19 yıldır mağduriyetlerinin giderilmediğini hatırlatan Şirin şunları anlattı:
“Süreç sonu belirsiz bir şekilde sürüyor. 19 yılı geride bıraktık. Sözde tasfiye döneminde, mudilerin bir milyar dolarını Mücahid Ören grup firmalarında sıfır maliyetle kullandı, kullanıyor. Tasfiyede ödemeler 19 yıldır durdurulduğu gibi ödeme sırasını beklemenin de anlamı yok. Bu konuda ilk etapta devlete görev düşmekte. Yetkililer 19 yıldır bunca mağduru ve çekilen çileleri görmezden gelmeyip acilen bu konuda mağdurların iptal edilmiş yasal haklarını iade eden yeni bir yasal düzenleme yapmalıdır.”
İHLASZEDELER NASIL ORTAYA ÇIKTI?
İhlas Grubu’na ait İhlas Finans Kurumu, grup şirketlerine örtülü kaynak aktarımı nedeniyle 2000li yıllarda battı.
2001 yılı şubat ayında BDDK kurumun faaliyetlerine son verdi. 222 bin 298 mudiye, 676 milyon dolar ve 245 milyon euro borcu olduğunu açıklandı. İddialara göre şu anda 60 bine yakın hesabın milyonlarca lira alacağı kaldı.
Vatandaş da hakkını arayabilmek için platformu kurdu.
TGRT HABER VE TÜRKİYE GAZETESİ İLE HÜKÜMETİN SESİ OLDU
Mücahid Ören’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı İhlas Holding çatısı altında yer alan TGTR Haber televizyonu, İhlas Haber Ajansı ve Türkiye gazetesi hükümetin güdümünde yayın yapıyor.
Holding, İhlas Yapı şirketi ile Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) hasılat paylaşımı (İhlas Marmara Evleri, Bizim Evler) ihalelerinin yanısıra Gazi Osmanpaşa ilçesinin kentsel dönüşüm ihalesini kazandı.
https://boldmedya.com/2019/01/09/12-yil-ceza-alan-yargitay-uyesi-kursude-olsaydim-belki-de-zulmeden-olacaktim-allaha-sukrolsun-ki-mazlumum/