Politika
Buldan: Demokrasi güçleri ve Kürtler kazandı


Seçim sonuçlarını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Halkımız iktidara; tecridi kabul etmediğini ve kayyum politikalarının çöktüğünün mesajını vermiştir” dedi.
Buldan, Diyarbakır’da seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Buldan, “Bu akşam tarihi bir sürece hep birlikte tanıklık ediyoruz. Amed’in büyük zaferine ve başarısına he birlikte tanıklık ediyoruz. Emeğinize sağlık, iyi ki varsınız. Bu başarı, sizin başarınızdır. Bu başarı kadınların başarısıdır. Gençlerin başarısıdır. Kürtlerin başarısıdır. Türkiye halklarının başarısıdır. Hepinize teşekkür ediyoruz. Hepinizin emeğine sağlık” dedi.
BAŞARIYI GÜVEN’E ATFEDİYORUZ
Buldan, “Değerli Amedliler, yaklaşık bir buçuk aydır Türkiye’nin her yerini karış karış gezdik. Türkiye’nin her yerinde halkımızla bir araya geldik. Bunun için başardık. Ancak bir buçuk aydır Türkiye’nin her yerini gezerken, önümüze hep engeller çıkardılar. Her yerde HDP kazanmasın diye bir sürü zorluklar çıkardılar. Her türlü engeli aştık, zorluğu aştık ve kazandık, başardık. Bu başarıyı ve zaferi açık grevinde olan sevgili Leyla Güven olmak üzere bütün arkadaşlarımıza atfediyoruz” ifadelerini kullandı.
HALKIMIZ MESAJ VERDİ
Türkiye’nin her yerinde demokrasi güçleri ve Kürtlerin kazandığını belirten Buldan, “Türkiye’nin her yerinde Halkların Demokratik Partisi kazandı. Bugün özellikle AKP hükümetinin, iktidarın düşünmesi gereken, tartışması gereken bir tek konu var. Bugün seçim sonuçları itibariyle halkımız iktidara şu mesajı vermiştir; halkımız iktidara tecridi kabul etmediğinin mesajını vermiştir. Halkımız iktidara kayyum politikalarının çöktüğünün mesajını vermiştir.” dedi.
Bunlar da ilgini çekebilir
-
Ümit Özdağ ‘Fetö’ diye diye gitti
-
“Biden terörle mücadele söylemini kötüye kullanan Erdoğan’ı neden durdurmalı?”
-
5 partiden 8 milletvekilinin 10 dokunulmazlık fezlekesi Meclis’te
-
HDP’den “Meclis’te el kaldırmaya hazırlanan darbecilere” uyarı
-
“Cahil” eleştirisi iktidar yanlısı gazeteci Melik Yiğitel’i çıldırttı
-
‘Talimat almışlar HDP’yi kapatacaklar’


İyi Parti kurucusu Ümit Özdağ, partisinden istifa etti. Genel Başkan Meral Akşener, Özdağ’a siyasi hayatında başarılar diledi ve “Temel hakem millettir” dedi.
BOLD – İyi Parti’nin kurucularından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında partiden istifa ettiğini açıkladı. Ümit Özdağ, cemaate mensup kişilerin partide bulunduğunu öne sürerek İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için “Fetö ile iltisaklıdır” iddiasını tekrarladı. Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akrabalarınızın hemen hemen hepsi Fetö ile ilintiliyse, telefon kayıtlarınızda Fetö’nün üst düzey yöneticileriyle telefon görüşmeleri varsa ve bu görüşmelerin birisinde ‘Ümit Özdağ’a bilgi verilmesini engelleyin, Kazakistan’da şu iş adamı Özdağ ile bilgi paylaşıyor onu susturun’ diye talepte bulunuyorsa, evet bu arkadaş Fetö ile iltisaklıdır.”
İyi Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık hakkında “gizlilik kararı olan bir Fetö soruşturması” olduğunu öne süren Özdağ, Rize’de partinin Güneysu İlçe Başkanı Ali Rıza Öztürk’ün bu soruşturmanın olduğunu açıkladığı için görevden alındığını savundu.
Ümit Özdağ, ayrıca İyi Parti’yi yönetenlerin partiyi, CHP’nin uydu partisi haline getirdiklerini de söyledi. “Cumhur İttifakı’nın var olma nedeni İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tek başına seçime girmeye cesaretinin olmamasıdır” diyen Özdağ, kararını şu sözlerle duyurdu: “HDP ile aynı masada oturanlarla, Türkiye’nin Suriyeli mültecilerle örtük şekilde istila edilmesine karşı çıkmayanlarla, Atatürkçüleri ve Türk milliyetçilerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. İyi Parti’den istifa ediyorum.”
SİYASİ HAYATINDA BAŞARILAR…
Genel Başkan Meral Akşener ise, Özdağ’ın istifa açıklamasını yaptığı sırada Eskişehir’de esnaf ziyaretindeydi. Gazetecilerin Özdağ’ın istifa kararı ve yaptığı açıklamayla ilgili sorularını yanıtladı. Akşener, şu ifadeleri kullandı: “Kendisine başarılar diliyorum, siyasi hayatında başarılar diliyorum. Bu an itibariyle yollar ayrılmış olduğu için, prensibimdir benim ayrı bir yol tutan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak, ona hakaret etmek gibi bir tavrım bugüne kadar olmadı. Bizden ayrılmış milletvekilleri dahil olmak üzere. Dolayısıyla milletin huzuruna çıkıp, milletimiz herkesi tartacak. Temel hakem millettir. Hep birlikte göreceğiz. Başarılar diliyorum. Hayatta başarılar diliyorum.”
BERABER PARTİ KURACAKLAR
İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Hizmet Hareketi ile ilişkili olduğu iddiasında bulunduğu gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen Ümit Özdağ, 16 Kasım’da partiden ihraç etmişti. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 13 Ocak’ta Ümit Özdağ’ın İyi Parti’den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etmiş; Özdağ da bu kararla partiye geri dönmüştü. Partiden istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk ise geçtiğimiz hafta parti kurma çalışması başlattığını ve Ümit Özdağ ile birlikte hareket ettiklerini söylemişti.


Tayyip Erdoğan, yeni anayasa için tüm kesimleri yapıcı katkı vermeye davet etti. “Türkiye’nin geleceğinde bu zihniyeti, yapısı ve üslubuyla CHP diye bir partiye yer olmadığını görüyoruz” dedi.
BOLD – AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında CHP’yi hedef aldı. “CHP, yıllarca bu ülkenin vatandaşlarının bir bölümünü, Atatürkçülük, laiklik gibi kavramları kullanarak istismar etmişti. Bu partinin faşistlikte, bağnazlıktaki yüzünü ortaya çıkarıyor” ifadelerini kullandı. Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına tüm kesimlerin desteğini isteyen Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinde CHP’ye yer olmadığını açıkladı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
- CHP artık kendi derdine düşmüştür.
- Bu partinin gerçek yüzünü göstermek için kendilerini muhatap alıp, cevap vermek durumunda kalabiliyoruz.
- Türkiye’nin geleceğinde bu zihniyeti, yapısı ve üslubuyla CHP diye bir partiye yer olmadığını görüyoruz.
- İktidar yolunu darbede, dış destekte gören bir anlayış çökmeye mahkumdur.
- Miletlimiz siyasi tercihini belirlerken kadrolara ve programlara da bakar.
- Milletimizin geleceğini aydınlatacak reform programlarıyla çıkıyoruz.
- İktidarda olmamıza rağmen reform gündemine en sıkı biz sarılıyoruz.
- Sessiz devrimlerle ülkemizin demokratik ve ekonomik çehresini değiştiren biziz.
- AB üyelik süreci vesilesiyle hak ve özgürlükleri genişleten düzenlemeleri hayata geçiren biziz.
- Son birkaç yıldır yaptığımız reformlar dahi birer destandır.
- Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ülkemize biz kazandırdık.
- Yargı reformu strateji belgesi son dönemdeki en önemli hukuk reformuydu.
- İnsan hakları eylem planını paylaştık, ekonomik reform paketini de açıklayacağız.
- Cumhur İttifakı olarak anlayış birliği içinde attığımız yeni ve sivil anayasa adımımız herkesi ilgilendiren bir tekliftir.
- Tüm kesimleri bu sürece yapıcı katkı vermeye davet ediyoruz. Kimseden destek gelmese de biz kendi hazırlığımızı milletin takdire sunacağız.
- Biz ülkemizi gelecek asrını düşünürken, şehirlerimizi yeniden 25-30 yıl öncesine döndüğünü görmekten üzüntülüyüz.
- CHP’nin yönetimindeki büyükşehir ve ilçe yönetimleri yeniden çöp, çukur devrini hortlatmışlardır.
- Biz bunların gerçek yüzünü Cumhuriyet yürüyüşlerinde, Gezi’de, 15 Temmuz’da gördük.
- Boğaziçi meselesi başta olmak üzere çıkarlarına dokunduğumuz yerlerde gördük.
- Marjinal ve çarpık ideolojilerini topluma dayatmaktır.
- Kendilerine boyun eğmeyen herkese saldıran, küçümseyenlere meydanı bırakmadık.
- Bunlarla mücadele ederken ülkemizi kalkındırma kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz.
- Türkiye sağlık krizinin yaşandığı yılda büyümesini sürdüren az sayıda ülke arasında yer aldı.


İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, fezlekeler konusunda AKP’nin oyununa gelmeyeceklerini söylerken İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu, HDP’li vekillerin fezlekelerine ‘evet’ oyu vereceğini açıkladı.
BOLD – İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı canlı yayında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in fezlekeler konusundaki açıklamalarının aksi yönünde açıklamalar yaptı.
FEZLEKELER İYİ PARTİDE KRİZE DÖNÜŞTÜ
Meclis gündemine gelen HDP milletvekillerinin fezlekeleri, İyi Parti’de krize dönüştü. HaberTürk’te yayımlanan Türkiye’nin Nabzı programına katılan Yavuz Ağıralioğlu, “Biz, gençlik yıllarımızdan itibaren teröre karşı şuurlu ve gözü açık bir hayat yaşadık. Terörle ilgili hassasiyetimiz de çok net ve bellidir. Milim sapmadık. Fezleke oylamalarına da tamamen aklım, kalbim, vicdanım ve gözüm açık elimi kaldıracağım ve evet diyeceğim” açıklamasında bulundu. Ağıralioğlu daha önce de HDP fezlekeleri konusunda Akşener ile farklı açıklamalar yapmıştı.
AKŞENER: İYİ PARTİ SİYASİ HESAPLARA MEZE OLMAZ
İyi Parti Grup Toplantısı’nda dün konuya ilişkin konuşan Akşener, “Mesela İyi Parti, terörden siyaset devşirme peşinde olanların ipiyle, kuyuya inmez. Mesela İyi Parti, adaleti, siyasi hesaplarına meze yapmaya kalkanlara, alkış tutmaz. Mesela İyi Parti, milletin derdi konuşulmasın diye önüne getirilen fezlekelere, gözü kapalı el kaldırmaz” demişti. Akşener’in bu sözlerini tek alkışlamayan vekil ise Ağıralioğlu olmuştu.


Foreign Policy: Türkiye-ABD ilişkileri ‘diplomatik mayın tarlası’


AB’ye yönelik ‘geri itme’ iddiaları aklandı geride yanıtsız sorular kaldı


Türkiye’de kadınlar güvende değil!


Cihadistlere silah satan Heysem Topalca kimliği değiştirilerek Konya’ya yerleştirildi


Özlem Zengin’e hakaret yetmedi yalana sarıldı: Kadınlar Pembe Oda’yı kullanarak hamile kalıyor


‘Hayalet komutan’ Heysem Topalca Susurlukvari kazaya kurban gitti
Popular
-
Dünya2 gün önce
“Biden terörle mücadele söylemini kötüye kullanan Erdoğan’ı neden durdurmalı?”
-
Gündem1 gün önce
ABD’deki ‘Stop Erdoğan’ ilanı AKP’yi kızdırdı
-
Spor21 saat önce
Enes Kanter galibiyeti cezaevinde çıplak aramaları ortaya çıkaran Gergerlioğlu’na adadı
-
Analiz2 gün önce
Damat Berat Albayrak’ın ekonomi karnesi ‘çokomelli’
-
Gündem2 gün önce
Metin Feyzioğlu kimdir: Cuntacılıktan AKP yandaşlığına…
-
Gündem2 gün önce
Liselinin Erdoğan’ın İnsan Hakları Eylem Planı’yla imtihanı
-
Gündem1 gün önce
Bu kaçıncı ölüm: Tutuklu öğretmen koronavirüsten hayatını kaybetti
-
Dünya2 gün önce
Almanya ‘siyasal İslam’ ile mücadele için kolları sıvadı