Gündem
Perinçek ile Murat Ülker ve Ethem Sancak aynı masada


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in davetiyle yapılan Türkiye-Çin iş toplantısına katılan Ethem Sancak, Perinçek’in devletler nezdinde sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söylerken, Murat Ülker ise “Hepimiz Çin tarafındayız” dedi.
Vatan Partisi’nin davetiyle Ankara’da düzenlenen ‘Üretimde Atılım için Türkiye-Çin İşbirliği’ toplantısına Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve ES Mali Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın katılması dikkat çekti.
Toplantıda konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Yeni bir dünya kuruluyor. Atlantik Çağı arkada kalmaktadır. İnsanlık, Asya Çağı’na giriyor, şu anda Türkiye-Çin işbirliği için elverişli iklim oluşturma göreviyle karşı karşıyayız. Ancak bir yandan da üretim odaklı asıl işimize başlıyoruz” diye konuştu.
PERİNÇEK SORUMLULUK ÜSTLENMELİ
Perinçek ile dost ve yoldaş olduğunu hatırlatan Sancak, Perinçek’in devlet nezdinde sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.
Sancak “Türkiye ve Çin birbirine mecburdur. Sezen Aksu’nun şarkısında söylediği gibi, ben sende tutuklu kaldım. İnsanlığın yeni bir uluslararası sistemin inşasına ihtiyacı vardır. Bu görev Türklerin ve Çinlilerin omuzundadır. Batı sistemden bir şey alabilmemiz mümkün değil. Asya kaçınılmaz kaderimizdir. Biz zaten Çin kapısını çalacağız. Çin Halk Cumhuriyeti de bize bu noktada destek verecektir. Çin ve Türkiye birbirine mecburdur. Hayat, gelişmeler bu iki ülkeyi bir araya getirecektir.” dedi.
ÜLKER: HEPİMİZ ÇİN TARAFINDAYIZ
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker toplantıda yaptığı konuşmada, Çin ile hava, kara, deniz yollarının gelişmesi ve İpek Yolu’ndan böylece istifade edilmesi gerektiğini belirterek, “Hepimiz Çin tarafındayız, Bu çok mühim bir inisiyatif” dedi.
Bunlar da ilgini çekebilir
-
Brezilya bir kez daha teyit etti: Sinovac aşısının etkinlik oranı yüzde 50
-
Çinlilerden aşı itirafı: Koruyuculuk seviyeleri düşük
-
Financial Times: Türkiye, Çin Büyükelçisini azarladı; iki ülke arasında nadir görülen bir anlaşmazlık var
-
Ayasofya imamı Boynukalın’ın başını Çin mi yedi?
-
İran ile nükleer anlaşmanın geleceği haftaya belirlenecek
-
Erdoğan çaktı Ziraat krediyi kaptı


Kendi açıkladığı yasağa rağmen ilk iftarı şehit aileleriyle toplu yapan Erdoğan, bugün eşi Emine Erdoğan ile birlikte de bir ailenin evine konuk oldu.
BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Kabine Toplantısı sonrası toplu iftar davetlerinin yasak olduğunu ilan etti. Basın toplantısının ardından Erdoğan, Saray’da buluştuğu şehit aileleriyle iftar yaptı.
Erdoğan’ın bu tavrı büyük tepki topladı. Erdoğan çifti, bugün de iftarda bir ailenin evine konuk oldu. Bu davetin fotoğrafları da basına servis edildi. Ramazan’ın 2. günü de toplu iftar yasağını delen Erdoğan’a sosyal medyada tepki var.
KORONAVİRÜS HIZ KESMİYOR
Artan vaka sayıları yüzünden Bilim Kurulunun tavsiye kararlarını görüşen Bakanlar Kurulu’nun ardından dün bir dizi yeni önlemler açıklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede yeni alınan tedbirler duyuruldu. Genelgede “Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek” denildi.
Öte yandan, koronavirüs salgını hız kesmiyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Türkiye’de son 24 saatte yapılan testler sonucu 62 bin 797 kişinin koronavirüse yakalandığı belirlendi. Son 24 saatte 279 kişi ise koronavirüsten yaşamını yitirdi.


Yargıtay 16. Ceza Dairesi, “silahlı terör örgütüne yardım” suçundan hapis cezasına çarptırılan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkındaki kararları bozdu.
BOLD – Darbe çağrışımı olarak bilinen davada ‘Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım’ suçundan Ahmet Altan’a 10 yıl 6 ay, Nazlı Ilıcak’a da 8 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti. Bu davalara ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi Altan ve Ilıcak hakkındaki hükmü bozdu. Daire, tutuklu sanık Altan’ın, bozma gerekçesi ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.
Dairenin bozma kararını, Türk Ceza Kanunu’nun 220/7’nci maddesinde belirtilen indirimin uygulanmadığı gerekçesiyle aldığı öğrenildi.
YARGITAY DAHA ÖNCE MÜEBBETİ BOZDU
Ilıcak ve Altan daha önce ‘darbe çağrışımı’ davasında İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. İki gazeteci “darbeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi ise sanıkların eylemlerinin ‘silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçunu oluşturduğu gerekçesiyle hükmü bozdu.
Yeniden başlayan yargılamada İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Kasım 2019’da ‘silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan Altan’a 10 yıl 6 ay, Ilıcak’a ise 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya yeniden Yargıtay’a geldi. Yargıtay son olarak bu kararı da bozdu ve Altan’ı tahliyesine hükmetti.
AİHM’den Ahmet Altan kararı: Hükumeti devirmek istediğine dair hiçbir kanıt yok


Trabzon CHP Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Erdi Çakır, sosyal medyada çok tartışılacak bir görüntü paylaştı. Çaykur’a işçi alımı için yapılan kurada hep AKP’liler çıktı. Çıkmayınca yeniden çekim yapıldı.
BOLD – Çaykur’a 210 işçi alımı için 22 bin 956 kişi başvurmuştu. Eleman alımı kura çekimiyle yapıldı. İşçi alımıyla ilgili iddia ise şok etti.
Görüntüleri Karadeniz şivesiyle anlatan bir vatandaş, “Çaykur’a eleman alıniy arkadaşlar. Haburdaki rezilliği az izleyin ya. Çekti markayi, yanındaki listeye baktı. Bakti tutmayi attı bir daha içeri. Şimdi çekti bakayi listeye var. Okuyor şimdi numarayi. Al sana Çaykur yönetimi.” diye anlattı.
Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan CHP’li Çakır ise “Çaykur’da işe alımlar öncesi parti il, ilçe başkanlarından gelen listelerin insanların gözüne baka baka kuradan nasıl çıktığına iyi bakın. Yazıklar olsun” diye tepki gösterdi.
Çaykur’da işe alımlar öncesi parti il, ilçe başkanlıklarından gelen listelerin insanların gözüne baka baka kuradan nasıl çıktığına iyi bakın.
Yazıklar olsun .. pic.twitter.com/jIpYYjaLgR— Mustafa Erdi ÇAKIR (@MErdiCak) April 14, 2021


Vatandaşa yasak Erdoğanlara serbest: İftar yasağını yine deldiler


Ahmet Altan hakkında tahliye kararı


Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Yıldırım Akbulut hayatını kaybetti
Popular
-
Videohaber2 gün önce
TV8’deki Acun Ilıcalı’nın bağış programında ‘açlık’ çığlığı
-
BOLD ÖZEL1 gün önce
AKP sayesinde Türkiye orucunu İsrail hurmasıyla açıyor
-
Gündem1 gün önce
Toplu iftar yasağını ilk delen Erdoğan oldu
-
Gündem1 gün önce
Zaman gazetesi davasında Yargıtay’ın bozma kararına uyuldu
-
Gündem15 saat önce
Tahliye olan emekli amirallerden bol ‘Fetö’lü açıklama
-
Analiz1 gün önce
Bitcoin’de Erdoğan etkisi: Yüzde 10 vergi geliyor
-
Videohaber2 gün önce
Adalet ve Uyuşturucu Partisi
-
Analiz9 saat önce
4 maaşlı ‘hiç’: İbrahim Kalın kimdir