Gündem
Gezi Parkı Projesine iptal kararı veren hakim 40 aydır cezaevinde


Gezi Parkı Projesine iptal kararı veren hakim Rabia Başer, 40 aydır Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunuyor.
BOLD – Gezi Parkına yapılmak istenen Topçu Kışlası Taksim Yayalaştırma Projesini iptal eden hakim Rabia Başer, 15 Temmuz’dan sonra Hizmet Hareketi’ne yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklandı. HSYK tarafından 16 Ağustos 2016’da açığa alınan ve aynı ay içinde tutuklanan Başer, 40 aydır hapiste. Başer, İstanbul 1. İdari Mahkeme’de hakim iken 2013 yılında ‘Gezi Parkı Projesi’ni iptal kararı vermişti. Bu karar daha sonra Danıştay tarafından onaylanmıştı.
AKP hükûmeti 2013 Taksim Gezi Parkına, 1940 yılında yıkılan Topçu Kışlasını inşa etmek için bir proje hazırlamış ve Topçu Kışlasını Taksim Yayalaştırma Projesi adı altında parkı yıkmak ve ağaçları kesmek istemişti.
Gezi Parkı olayları bu projeye bir tepki olarak 28 Mayıs 2013’te başladı. 30 Ağustos 2013’e kadar devam eden olaylarda 14 yaşındaki Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Mustafa Sarı, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş hayatını kaybetmişti.
EŞİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ
Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Rabia Başer’in eşi hakim Mustafa Başer de 54 aydır cezaevinde. Mustafa Başer, kapatılan Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 62 kişi hakkında tahliye kararı verdikten sonra 1 Mayıs 2015’te tutuklanmış, örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Başer çifti tutuklu bulundukları 2.5 yıl boyunca birbirleriyle görüştürülmedi.
BAŞER AİLESİNE ZULÜM BİTMEDİ
Hakim Mustafa Başer 54 ay eşi Rabia Başer 40 aydır cezaevi’nde… pic.twitter.com/BTtkujUtOH— 30ARTI (@30ARTITV) December 1, 2019


Bunlar da ilgini çekebilir
-
Cezaevlerinde onlarca Ahmet Altan özgür kalacağı günü bekliyor
-
Soylu ve Elvan imzaladı: 377 kişi ve kuruluşun Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu!
-
Bakanlık Erdoğan’a hakaret davalarının sonuçlarını istedi
-
Tartışmalı paket Meclis’e geliyor: Hakimler AYM kararlarına uymak zorunda kalacak
-
AKP yargıda reform yaptı: 3 yılda 10 bin 600 hakim alındı
-
İlk 100’e giren hakim adayı AKP’den referans bulamayınca mülakatta elendi


AVM’ye maskesiz girmek isteyen gençle güvenlik arasında başlayan tartışma tekme tokat kavgaya dönüştü. O anlar AVM ziyaretçileri tarafından kaydedildi.
BOLD – Antalya’da bir AVM’ye iddiaya göre, maskesiz girmek isteyen bir kişi güvenlik tarafından uyarıldı. Uyarısı sonrası başlayan tartışma tekme tokat kavgaya dönüştü. Diğer güvenlik personellerinde de girmesiyle kavga büyüdü. Onlarca güvenlik tarafından tekme tokat dövülen genç, yere düşmesine rağmen linçten kurtulamadı. O anlar AVM ziyaretçileri tarafından saniye saniye kaydedildi.
— haber.hakkinda (@haberhakkindaa) April 22, 2021
Emniyet’in cepten yaptığı siyaset kokan skandal paylaşımına tepki yağdı


Emniyet Müdürlüğünün, son bir ayda 9 kadının daha az öldürülmesini başarı olarak kabul ederek, bunu İstanbul Sözleşmesine bağladığı skandal paylaşımı tepki topladı.
BOLD – Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından kadın cinayetlerine yönelik skandal bir paylaşıma imza attı. Paylaşımlarda Türkiye’deki kadın cinayetlerinin İstanbul Sözleşmesi öncesi ve sonrasının istatistikleri yer aldı.
Verilen tabloda, İstanbul Sözleşmesinin yürürlükte olduğu 13 Şubat-19 Mart tarihlerinde 34 kadının , yürürlükte kaldırıldıktan sonraki bir aylık dönemde ise 25 kadının katledildiği yer aldı.
Tayyip Erdoğan’ın bir gece yarısı kararnamesi ile çekildiği uluslararası bir sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi muhalefet ile iktidar arasında büyük tartışmalara yol açmıştı.
KATLEDİLENLER İÇİN TEPKİ ÇEKEN İFADE
Polisin bu paylaşımla siyaset yaptığı savunan sosyal medya kullanıcıları skandal paylaşıma tepki gösterdi.
Polisin hayatını kaybeden kadınlar için ‘rakam’ ifadesi kullanması da eleştirilerin hedefi oldu.
Paylaşımı alıntılayan Türk Feminist Hareketi, “Türk Polis Teşkilatı’nın görevi cinayetler üzerinden kıyas yapıp övünmek değil hayatını kaybeden kadınların bu topraklarda güvenli bir şekilde yaşayamamasına yönelik topluma hesap vermektir. Vazgeçmiyoruz, haykırıyoruz: İstanbul Sözleşmesi kadın haklarının teminatıdır!” ifadeleriyle paylaşıma tepki gösterdi.
PAYLAŞIM CEP TELEFONUNDAN YAPILDI
Emniyet teşkilatının cinayetlerle ilgili son paylaşımını Iphone’ndan yapması da dikkatlerden kaçmadı. Paylaşımın kimin cep telefonundan yapıldığı da merak konusu.
https://mobile.twitter.com/karaoglanbey/status/1385243216346234880
Türk Polis Teşkilatı'nın görevi cinayetler üzerinden kıyas yapıp övünmek değil hayatını kaybeden kadınların bu topraklarda güvenli bir şekilde yaşayamamasına yönelik topluma hesap vermektir. Vazgeçmiyoruz, haykırıyoruz: İstanbul Sözleşmesi kadın haklarının teminatıdır! pic.twitter.com/VCCtbtWiwP
— Türk Feminizm Hareketi (@Turkfeministler) April 22, 2021
https://twitter.com/Samet52Sar/status/1385264548647739394


Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi’nde konulduğu tek kişilik karantina hücresinde beyaz plastik sandalyede ölü bulunan KHK’lı komiser yardımcısı Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturmada savcılık takipsizlik kararı verdi. Avukat Çiğdem Koç, taleplerinin dikkate alınmadığını belirterek, “Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.
BOLD – Hükümlü bolundu Gümüşhane Cezaevinde bir sandalyenin üstünde ölü bulunan komiser yardımcısı Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada savcılığın takipsizlik kararı verdiği belirtildi.
Karara tepki gösteren Avukat Çiğdem Koç, “İncelenmesini talep ettiğimiz hiçbir hususun dikkate alınmadığı ve hiç bir somut açıklama olmadan tekrarla doldurulmuş bu karara itiraz edeceğiz” dedi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün olayın araştırılması için müfettiş görevlendirdiğini kaydeden Koç, Ortada bir rapor olmadığını da belirteyim. Bu işin peşini bırakacak değiliz” ifadelerini kullandı.


Beyaz sandalye üzerinde hayatını kaybeden Mustafa Kabakçıoğlu’nun olay yeri fotoğrafı.
KARANTİNA HÜCRESİNDE ÖLÜME TERK EDİLDİ
Giresun Emniyet Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı’yken 1 Eylül 2016 tarihli KHK ile ihraç edilen Mustafa Kabakçıoğlu, 7 yıl 6 aylık hapis cezası nedeniyle Gümüşhane E Tipi Cezaevinde hükümlü bulunuyordu. Kabakçıoğlu, 29 Ağustos 2020’de tek başına tutulduğu karantina hücresinde plastik beyaz sandalye üzerinde hayatını kaybetmişti. 44 yaşındaki ihraç polisin öldüğü gün çekilen olay yeri fotoğrafları, cezaevi doktoruna yazdığı son dilekçe ve 4 yıldır tuttuğu günlükler ortaya çıkmıştı. Bold Medya’nın yayınladığı günlüklerde astım ve şeker hastası Kabakçıoğlu’nun, hastaneye sevki için cezaevi idaresine defalarca dilekçe yazdığı, sağlık durumunu anlattığı ancak tedavisinin ve sevkinin yapılmadığı kaydediliyordu. Ölüm olayının haber olmasının ardından Gümüşhane Başsavcılığı, Kabakçıoğlu’nun, 27 Ağustos 2020 tarihinde durumunun kötü olması üzerine hastaneye sevk edildiği ancak kendisinin gitmek istemediğini iddia eden bir açıklama yaptı. Başsavcılığın açıklaması soruları daha da artırırken tepkiler üzerine Adalet Bakanı Gül, sorumluların araştırılması için iki müfettiş görevlendirmişti.
Karantina hücresinden cenazesi çıktı: Plastik sandalyede ölüm!


Akdeniz’de göçmen botu battı: En az 100 ölü



Kripto Tosuncuk 2 milyar dolarla uçtu! Hangi AKP’li bakanla fotoğrafı çıktı?


Erdoğan’a istediği yetkiyi veren Türkiye 128 milyar dolarını arıyor
Popular
-
Dünya2 gün önce
Yunanistan, Suudi Arabistan’a Patriot hava savunma sistemi gönderiyor
-
Gündem2 gün önce
Hizmet Hareketi mensuplarına sahur operasyonu: 30 gözaltı
-
Gündem1 gün önce
Yunanistan’da yaz sezonu 14 Mayıs’ta açılıyor
-
Analiz2 gün önce
Bakan Pekcan’ı yolsuzluk değil itiraf yaktı
-
Gündem18 saat önce
Fas’ı terk eden Sedat Peker hangi ülkeye kaçtı?
-
Dünya2 gün önce
İnsan Hakları İzleme Örgütü: Uygur bölgesinde insanlığa karşı suç işleniyor
-
BOLD ÖZEL19 saat önce
Anne-babası gözaltına alınan Zeynep bebek evde yalnız bırakıldı mı?
-
Videohaber2 gün önce
Soylu’dan CHP’ye tehdit: Sizi 15 Temmuz’dan beter yaparız