Politika
‘Biz bize yeteriz’ yardım kampanyasında toplanan para miktarı açıklandı


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında şimdiye kadar 846 milyon 606 bin 155 lira bağış toplandığını açıkladı.
BOLD-Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın IBAN numarası vererek ‘Biz bize yeteriz’ bağış kampanyasını başlatmıştı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı kampanyada toplanan para miktarını açıkladı. Kampanya kapsamında şimdiye kadar yurttaştan 846 milyon 606 bin 155 lira bağış toplandığı belirtildi. Bağış kampanyası için atılan SMS ise 2 milyon 118 bin 107 olarak açıklandı.
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, “Milli Dayanışma Kampanyası, milletimizin tam desteğiyle devam ediyor. Türkiye’nin korona virüsle mücadelesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere şu ana kadar 846.606.155 bağış yapılmıştır. Detaylar için http://bizbizeyeteriz.gov.tr” denildi.
Abdullah Gül’den ceza indirimi çağrısı: Düşünce suçlarını ve gazetecileri de kapsamalı
Bunlar da ilgini çekebilir
-
Numan Kurtulmuş ‘adalet’ istiyor!
-
Lebalep tehdit: Hem halk hem de kendi sağlığını tehlikeye atıyor
-
En fazla aşı yapılan şehirlerde hasta çok, en az aşı yapılanlarda ise az
-
Kanal İstanbul: Boğazın güvenliği ya da rant projesi!
-
Türkiye’de 1 Mart’ta 5 şehirde lokanta ve kafeler açılıyor
-
Bülent Arınç İyi Siyasetçi Vakfı!


Erdoğan’ın bu ay yapılacak kongrede AKP Genel Başkanlığı koltuğunu devredeceği öne sürülen Numan Kurtulmuş, yeni Anayasa ile ilgili konuştu: “Eğer tek maddelik bir anayasa yazsam şöyle derim: Devlet adaleti sağlamakla yükümlüdür.”
BOLD – AKP, 23 Mart’ta kongreye gidiyor. Kongrede AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın parti genel başkanlığını bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kurtulmuş, yeni Anayasa ile ilgili de adalet vurgusu yapması dikkat çekti.
ERDOĞAN’IN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ ALACAKLAR
AKP Genel Başkanlığına gelmesi beklenen Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündemi Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge’ye değerlendirdi. İl kongrelerinin tamamlandığını hatırlatan Kurtulmuş, partisinin kadrolarında yüzde 70 gibi yüksek bir oranda yenilenme ve gençleşme olduğunu belirtti. Geçmişte görev yapmış il ilçe başkanlarının da barıştığını ve kongreye katıldıklarını belirten Kurtulmuş, “Tam bir kucaklaşmayla, bayram havasıyla gerçekleşti kongreler” dedi. Kurtulmuş, AKP’deki görev alacak kişilerin Erdoğan’ın üzerindeki yükü alacak kadrolar olacağını kaydetti.
REFORMLAR BU AY AÇIKLANIYOR
Yerel seçim sonrası eksiklerini, hatalarını gözden geçirdiklerini, bu noktada adaleti ve ekonomiyi içine alan iki paket halinde bir reform zinciri hazırladıklarını belirten Kurtulmuş, reform paketlerinin Erdoğan tarafından bu ay içerisinde açıklanacağını söyledi.
VESAYET DÜZENİNİ KALDIRDIK
Kurtulmuş’un, cezaevlerinde binlerce başörtülünün olduğu AKP döneminde başörtüsü ile ilgili ayrımı ortadan kaldırdıklarını söylemesi dikkat çekti. Kurtulmuş reformlarla ilgili, “AK Parti reformlarla gelen bir parti. Çok önemli reformlar yaptık. Vesayet düzenini kaldırdık. Kürtçe serbest kaldı. TRT’de Kürtçe yayın var. Asker-sivil yargı ayrımı kalktı. Başörtüsü öyle… Aslında reformcu bir parti 19 yıl sonra kendisinde reform yapma enerjisini bulamıyorsa, asıl eleştirilecek olan budur. Biz bu reform enerjisiyle devam ediyoruz, 19 yıl sonra yine reformları biz yapıyoruz” dedi.
KURTULMUŞ’TAN ADALET VURGUSU
Yeni anayasa hazırlanması teklifiyle ilgili olarak yöneltilen “Muhalefetle görüşecek misiniz? Mesela CHP’nin kapısını çalacak mısınız” sorusuna “Anayasa AK Parti’nin anayasası değil ki. Elbette siyasi partilerle, toplumun tüm kesimleriyle konuşacağız. Bu ortaklaşa bir iradenin sonucu olur” yanıtını veren Kurtulmuş, “Peki sizce en önemli madde ne olmalıdır?” şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi: “Eğer tek maddelik bir anayasa yazsam şöyle derim: Devlet adaleti sağlamakla yükümlüdür.”


Diğer dünya liderlerinin aksine Tayyip Erdoğan her gün lebalep dolu salonlarda yapılan toplantılara katılıyor. Koronavirüse karşı dut pekmezi tavsiye eden Erdoğan’ın her gün kalabalık ortamlarda bulunmasına karşın Kovid-19’a yakalanmıyor.
BOLD – Yapılan son anketler Cumhur İttifakı’nın oylarının hızla erdiğini gören AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, koronavirüsü hiçe sayarak kalabalıklarla buluşmaya başladı. Halkın sağlığını tehlikeye attığı gibi kendi sağlığını da hiçe sayan Erdoğan’ın koronavirüse yakalanıp yakalanmadığı ise merak ediliyor.
KALABALIK ETKİNLİKLERİ KAÇIRMIYOR
Koronavirüse karşı her sabah bir kaşık dut pekmezi öneren Erdoğan, halkla bir araya geleceği kalabalık etkinlikleri kaçırmıyor. Tanınmış kişilerin cenazelerine katılıp konuşma yapıyor. Erdoğan’ın son iki ayda lebalep AKP kongreleri dışında kapalı mekanlarda, sosyal mesafe kurullarına uyulmadan katıldığı kalabalık etkinliklerden bazıları ise şöyle:
- 12 Ocak: Ankara Geleneksel Sporlar Tesisleri’nin açılış töreni.
- 15 Ocak: Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Müzesi Restorasyon Sonrası Açılış Programı.
- 19 Ocak: Türkiye’nin önde gelen sosyal bilimcilerinden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin’in İstanbul Merkez Efendi Camii’nde düzenlenen cenaze töreni.
- 22 Ocak: Tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun cenaze töreni.
- 25 Ocak: Elazığ Deprem Konutları Anahtar Teslim Töreni. Elazığ İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi açılışı.
- 2 Şubat: 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile Trafik Medya Yüzlerinin Tanıtımı ve Trafik Medya Ödülleri Programı.
- 12 Şubat: Rize AKP İl Kongresi. Hacı Ahmet Erdoğan Camii’nin açılışı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ek Binaları Açılış Programı.
- 13 Şubat: Hafız Abdullah Nazırlı’nın Elazığ İzzetpaşa Camii’nde düzenlenen cenaze töreni.
- 14 Şubat: Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreni.
- 16 Şubat: Bizim Yunus Yılı Açılış Töreni.
- 18 Şubat: Milli Sporcu Burslu tanıtım toplantısı.
- 21 Şubat: Muhammed Emin Saraç’ın Fatih Camii’ndeki cenaze töreni.
- 22 Şubat: İzmir’de Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni.
- 23 Şubat: Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni.
Pandemi AKP’nin 18 yıllık kibrini yerle bir etti: Bir bakan daha özür diledi


“MHP’nin başına geçmek şereftir” diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i ismini açıklamak istemeyen bir MHP’li yetkili eleştirdi. MHP’li yetkili, Perinçek’le ilgili “Çay içmemiz bile mümkün değildir” dedi.
BOLD – Cumhur İttifakı’nın gizli ortağı olarak görülen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “MHP’nin başına geçmek şereftir” sözlerine MHP’li yetkililer “Çay içmemiz bile mümkün değildir” diye yanıt verdi.
“MHP’NİN BAŞINA GEÇMEK ŞEREFTİR”
Perinçek, Haber Global ekranlarında konuk olduğu bir canlı yayında CHP’li hukukçu Gamze Pamuk Ateşli ile tartışmış, Pamuk, Perinçek’e, “Olur da Bahçeli siyaseti bırakırsa MHP’nin başına da geçersiniz, çok uygun bir pozisyonunuz var” diyerek yüklenmişti. Bunun üzerine Perinçek, “MHP’nin başına geçmek şereftir. MHP bugün vatansever bir parti. MHP vatansever bir konumda. Türkiye’nin bütünlüğü için çalışıyor, teröre karşı mücadele veriyor, Amerika’ya karşı duruyor, onun için MHP’nin başında olmak bir suç değil” diye yanıt vermişti.
“BERABER HAREKET ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”
Konuyla ilgili Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan MHP kaynakları, “MHP’nin Doğu Perinçek’e bakışı bellidir. MHP’nin Perinçek ile aynı yerde anılması hoş bir şey değil, şiddetle karşıyız biz bu duruma. Herhangi bir ilişkimiz, beraber hareket etmemiz, çay içmemiz bile mümkün değildir. 12 Eylül’den evvel ülkücü yöneticilerin hepsini Aydınlık Gazetesi’nde hedef göstermiştir. Gazetelere tam boy ilan verip adını, okulunu, adresini yayınlamıştır. MHP’ye üye olması bile mümkün değildir, bu şekilde kabul edilemez” diye yanıt verdi.


Numan Kurtulmuş ‘adalet’ istiyor!


5 aydır karantina hücresinde tutulan Miktad öğretmen siroz oldu


Londra’dan Tahir Elçi cinayeti davasına ‘iddianame’ tepkisi
Popular
-
Gündem2 gün önce
Özlem Zengin’e hakaret yetmedi yalana sarıldı: Kadınlar Pembe Oda’yı kullanarak hamile kalıyor
-
Dünya2 gün önce
15 Temmuz’un diğer yüzünü anlatan ‘Kader’ ödüle doymuyor
-
Gündem2 gün önce
Kılıçdaroğlu’dan hibe aşı tartışmasına 17-25 Aralık göndermesi: Bu sefer akıllanmışlar
-
Politika2 gün önce
MHP’den Perinçek’e: Çay içmemiz bile mümkün değil
-
Gündem1 gün önce
İşte Uşak’taki çıplak aramanın belgesi
-
Kültür2 gün önce
Ümit Nağmeleri, ‘Benim Meselem’ parçasını günümüze uyarladı
-
Genel1 gün önce
Ağzından kan gelen verem hastası Tenzile Acar hücrede tutuluyor
-
Gündem2 gün önce
Türkiye’nin S-400 için Girit Modeli teklifine ABD’den ret