Öldürülen Derik Kaymakamı Safitürk’ün ağabeyi: Bombayı emniyet amiri koydu

Makam odasında yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Mardin’in Derik İlçesi Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk, kardeşini öldüren bombayı dönemin ilçe emniyet amirinin koyduğunu iddia etti.

BOLD – Ali Haydar Safitürk, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “3 yıl 1500 km yolu 20 den fazla duruşma yaptık koskocaman bir hiç. Kaymakamın kanından nemalanan ödüllenen bir sürü hain” dedi.

Mardin’in Derik Belediyesi’ne kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün 10 Kasım 2016’da makamına konulan bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitirmesi ile ilgili ağabeyi Ali Haydar Safitürk’ten önemli bir iddia gündeme geldi. Ağabey Safitürk, kardeşinin ölümüne neden olan bombayı yerleştiren kişinin Derik İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hakan Kutluay olduğunu öne sürdü.

Kaymakam Safitürk’ün suikaste uğradığı makam odası.
İLÇE EMNİYET AMİRİ TARAFINDAN KONULAN BOMBA İLE ŞEHİT EDİLDİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan ağabey Safitürk, olayla ilgili duruşmalarda gelişme kaydedilemediğini belirtti. Safitürk, “Ülkesini, milletini hizmet aşkı ile seven bir kaymakamı mesai saati içerisinde çalışma masasına kendi ilçe emniyet amiri Mustafa Hakan Kutluay tarafından konulan bomba ile şehit etti. 3 yıl 1500 km yolu 20 den fazla duruşma yaptık koskocaman bir hiç. Kaymakamın kanından nemalanan ödüllenen bir sürü hain var” diye yazdı.

BABASI DA EMNİYET AMİRİNİ SUÇLAMIŞTI

Derik Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün makamına yapılan bombalı saldırı sonucu 2016 yılında hayatını kaybetti. Olayın ardından 71 kişi gözaltına alındı, 15 kişi tutuklandı. Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, bir yıl önce tutuklular için beraat kararı verdi. Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu , 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezası aldı. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, 8 kişi hakkında verilen kararı bozdu. Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesinde yapılan yargılamada öldürülen kaymakamın babası “Bu olayın baş faili emniyet amiridir. Emniyet amiri delilleri yok etmiştir. Bu amir devleti temsil edemez. Bu olayı emniyet amiri çözecektir” demişti. Baba Safıtürk’ün iddiası üzerine Derik İlçe Emniyet Amiri Hakan Kutluay mahkemede dinlenildi. Kutluay iddiaları reddetti. Olayla ilgili dava 4 yıldır devam ediyor.

“Erdoğan’ın babasının malı değildir Türkiye Cumhuriyeti. Ben Erdoğan’dan korkmuyorum”

Son Haberler