Oscar ödüllü yönetmen Alex Gibney’nin Amerika’daki seri katiller hakkında yapılan araştırmaları ele aldığı HBO belgeseli Crazy, Not Insane adlı yapımdan fragman yayınlandı.
BOLD– Arthur Shawcross ve Ted Bundy gibi meşhur seri katilleri odağına alan Crazy Not Insane, bazıları onlarca cana kıymış bu isimlerin kişiliklerini, amaçlarını ve onları öldürmeye iten güdüleri mercek altına alıyor. Seri katillerle yapılan görüşmelerin, eski belgelerin ve röportajların yer aldığı belgesel 18 Kasım’da yayınlanacak.
ÇOCUKLUK TRAVMALARI VE SERİ KATİLLER
2008’de Taxi to The Dark Side ile Oscar alan Alex Gibney, belgeseli, kariyerini cinayet zanlıları ile ilgili çalışmalara adayan ve öldürme eyleminin nedenlerini araştıran ünlü Amerikan psikiyatrist Dr. Dorothy Otnow Lewis etrafında şekillendiriyor. Kariyerine çocuklar üzerine yaptığı araştırmalarla başlayan Dr. Lewis, çocuklukta maruz kalınan taciz ve suistimallerin yetişkinlikte ortaya çıkacak ölümcül dürtülere neden olabileceğini ortaya koyan çalışmalar yaptı.

İDAM CEZASI İNFAZCISIYLA DA GÖRÜŞÜLDÜ
Dr. Lewis’in 1991 yılında 11 kadını öldürmekten idama mahkûm edilen Arthur Shawcross’la yaptığı görüşmelerin kayıtları seri katilin farklı kimliklere büründüğünü göstermiş olsa da Shawcross jüri tarafından aklı başında ve suçlu bulunmuştu. İdam edilmeden önce ünlü Ted Bundy ile de görüşme yapan Dr. Lewis, Bundy’nin beynini tam olarak değerlendirme fırsatı bulmadığı için üzgün olduğunu belirtiyor.
Film, seri katillerin yanı sıra yüzlerce ölüm cezasının uygulayıcısı olan Sam Jones ile yapılan görüşmeye yer vermesiyle de dikkat çekiyor. Mahkûmları elektrikli sandalyeye bağlayan Jones, her idamdan sonra ayrı bir resim yaptığını belirtiyor.