Ekonomi
‘İşçiye zam esnafa destek’ başkanı kızdırdı: Bu şehrin sahibi benim!


Konya’nın Tuzlukçu ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, işçi maaşını 4 bin 500 liraya yükseltti, esnafa 1000’er lira yardım dağıttı. AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise bunların kendinden habersiz yapıldığını gerekçe gösterip Başkan Akbuğa’ya tepki gösterdi.
BOLD – Konya’nın 7 bin 500 nüfuslu ilçesi Tuzlukçu’nun CHP’li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, belediyede çalışan 48 işçinin en düşük maaşını 4 bin 500 liraya yükseltti, ilçedeki 65 esnafa da 1000’er lira dağıttı. CHP’li belediyenin bu tutumu, AKP’li belediyelerin bulunduğu ilçelerde işçi ve esnafın isyanına yol açtı. AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da kendinden habersiz zam yapılıp para dağıtılmasına tepki gösterdi.
“SENİN PARAN ÇOK, SEN YAPARSIN”
Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısında, Akbuğa, büyükşehirin yetkisinde olan vatandaşın tarlasının zarar görmemesi için su deposu yolunun yapılmasını istedi. Bu talep kabul edilmedi. Akbuğa ile meclis Üyesi Seyit Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile görüşmek için randevu istedi. Görüşmede Altay, “Başkan kafana göre zam yapıyorsun, esnafa para dağıtıyorsun. 30 belediye başkanı “Asgari ücreti ne kadar yapalım” diye bana danıştı. Bir tek sen danışmadın. Sende para çok, o yüzden bizim yapacağımız işleri de sen yaparsın” dedi.
“BEN BU ŞEHRİN SAHİBİYİM”
Akbuğa’nın “Başkan, benim amirim değilsin, bana verdiğin bir lira yok. Ama her ay belediye payının yüzde 40’ı sana gidiyor. Beni sorgulayamazsınız. Ama ben, para verdiğim için paranın nerelere harcandığını sorgularım” sözü üzerine Altay, “Danışmadan nasıl bu kadar zam yaparsın, esnafa para dağıtırsın? Ben bu şehrin sahibiyim. Konya benden sorulur” dedi. Akbuğa ise “Kendinizi bu memleketin sahibi gibi görüyorsunuz. Memleketin sahibi 83 milyon insan. Konya’nın sahibiyim diyorsunuz. Konya’nın sahibi 2 milyon 400 bin kişidir. Haddini bil, misafirim. Bana bu şekilde davranamazsınız. Yazıklar olsun” dedi.
Bunlar da ilgini çekebilir
-
PTT, sıvı yağa 32 lira zam yaptı
-
Gergerlioğlu kararını onayan Yargıtay, IŞİD’lilerin dosyasını bekletiyor
-
Bir öğrenci daha serbest, Boğaziçi eylemlerinde tutuklu sayısı 8’e düştü
-
ABD’deki ‘Stop Erdoğan’ ilanı AKP’yi kızdırdı
-
Lebalep tehdit: Hem halk hem de kendi sağlığını tehlikeye atıyor
-
Kanal İstanbul: Boğazın güvenliği ya da rant projesi!


Malatyalı bir fırıncı ziyarete gelen siyasilere işlerin kötü gidişini anlatırken, vatandaşın sıcak ekmek almaya gücü kalmadığını, kendisinin de artık marketteki çürük meyve sebzeye yöneldiğini söyledi.
BOLD – CHP’li Veli Ağbaba’nın Malatya’da ziyaret ettiği bir fırıncı günde ekmek satışlarının 300-400 ekmeğe düştüğünü söyleyerek isyan etti.
İnsanların bayat ekmeğe yöneldiklerini söyleyen fırıncı esnafı, çalışmasına rağmen kendisinin de marketlerdeki taze meyve ve sebzeyi alamadığı anlattı.
Doğalgaz ve elektrik faturalarının belini büktüğünü söyleyen esnaf çocuklarına çikolata bile alamadığını dile getirdi.
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI @veliagbaba PAYLAŞTI
🔴Malatya'da bir fırıncı isyan etti.
🔴"İnsanlar parasızlıktan bayat ekmek satın alıyor. Markette, manavda çürük sebze alıyorum. Her yerde yoksulluk, her yerde açlık var. Milyonları bayat ekmeğe, çürük sebzeye mahkum ettiler." pic.twitter.com/hCGJU2grUU
— KRT TV (@krtkulturtv) March 7, 2021


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun büyüme rakamlarını gerçekçi bulmadı. Babacan, TÜİK’e ‘Algıları Ayarlama Enstitüsü’ ismi verdi.
BOLD – Partisinin 1. Milas İlçe Kongresi’nde konuşan Babacan, 13 yıl bakanlık yaptığı AKP hükumetini eleştirdi. Babacan, “Algıları Ayarlama Enstitüsü diyor ki, Türkiye ekonomisi büyüdü. G-20 ülkeleri arasında Çin’den sonra ikinci ülke olduk büyümede. Algıları Ayarlama Enstitüsü’nün yeni oyuncağı da bu. Diyorlar ki geçen yıl 1,8 büyüdük. Milli gelir arttı diyorlar. Milli gelir enflasyondan fazla arttı diyorlar.” dedi.
Türkiye’de geçen yıl çalışan sayısının 2019 yılına göre 3 milyon azaldığına işaret eden Babacan, “Ülkede çalışan sayısı azalıyor, çalışanların çalışma saatleri de azalıyor, buna rağmen ekonomi büyüyor. Bu büyümeye akıl erdiren varsa bir bana anlatsın.” diye konuştu.
Ali Babacan: “Algıları Ayarlama Enstitüsü diyor ki, “Geçen yıl yüzde 1,8 büyüdük.”
Ülkede hem çalışan sayısı hem de çalışma saatleri azalırken bu büyümeye akıl erdiren varsa bana anlatsın.” pic.twitter.com/UiLAloAHws
— DEVA Partisi (@devapartisi) March 6, 2021


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal’dan, yargıya talimat olarak yorumlanan bir açıklama geldi. Gülal, “2021’de büyük gruplarda 1-2 onama bekliyoruz. Koza Altın devlete geçerse Türkiye Varlık Fonu’na devredilebilir” dedi.
BOLD – TMSF’nin yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Gülal, fonun el koyduğu 796 şirketin 2020 yılı kârının yüzde 36 artışla 3.4 milyar TL olduğunu söyledi. Kayyım atanan şirketlerde 40 bin 61 kişinin çalıştığını kaydeden Gülal, “42.5 milyar lira aktif büyüklükle devraldığımız bu şirketlerde yüzde 65 büyüme sağlayarak 70.2 milyar lira seviyesine ulaştık. 18 milyar lira olan öz kaynak büyüklüğü yüzde 61 artışla 29.1 milyar liraya ulaştı. Şirketlerimiz 2020’yi olağanüstü performansla kapattı.” dedi.
MAHKEMELER HIZLI KARAR VERMELİ
Devletin ve TMSF’nin bu kadar fazla şirketi yönetmesinin zor olduğunu ve bu yükten kurtulması gerektiğini kaydeden Gülal, “Bu şirketler ile ilgili gelecek projeksiyonu yapmak için davaların sonuçlanması gerekir. En hızlı şekilde bu kararların çıkmasını ümit ediyorum. Müsadere kararı çıkanlar var. 2021’de büyük gruplarda 1-2 onama bekliyoruz. Koza Altın devlete geçerse Türkiye Varlık Fonu’na devredilebilir.” diye konuştu.
AĞRI’DA ALTIN ÇIKARACAĞIZ
Akın İpek ve ailesine ait olan ancak TMSF’nin el koyduğu Koza Altın’ın geçen yıl üretiminin azaldığını itiraf eden Gülal, şirketin cirosunun yüzde 14, net kârının yüzde 2.5 arttığını belirtti. Koza’nın Ağrı’daki Mollakara madeninde tesis kurmayı gerektirecek bir altın rezervi olduğunu belirten Gülal, “Mayıs sonu ya da Haziran itibariyle tesisimizi kuracağız. Minimum 300 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Oradan altın çıkarmayı planlıyoruz.” diye konuştu. Gülal, Ağrı’da yaklaşık 1000 kişilik istihdam sağlanacağını aktardı.
KÂR EDEN ŞİRKETLERİ SATMIYORUZ
Gülal, mevcut şirketlerin satılıp satılmayacağına ilişkin soruya şu cevabı verdi: “Şirketin ekonomik devamlılığı tehlike arz ediyorsa şirketin satışı gündeme gelebiliyor. Koza’yı, Erciyes’i ve diğer kar eden şirketleri şu andaki hukuki altyapıyla satmamız mümkün değil. Naksan Grubu’nu satabiliriz. Royal Halı ve Naksan Plastik’in satışı ile ilgili ihale süreci yaşadık. Salgın şartları nedeniyle talip çıkmadı, önümüzdeki dönemde tekrar ihale yapmak istiyoruz.”
Halka arz konusuna ilişkin bir soruya karşılık Gülal, Erciyes Anadolu Holding, Aydınlı Grubun arz edilebileceğini belirterek, Koza’daki arz oranını artırabileceklerini söyledi.


Soylu ve Bahçeli kadın katilleri ve tecavüzcülerin ülkücü bağlantılarından rahatsız


Devlet ‘Loves Erdogan’



Vatandaş fırından bayat ekmek, marketten çürük sebze meyve topluyor
Popular
-
Gündem19 saat önce
Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Burhan Kuzu’nun ölümündeki sır
-
Gündem2 gün önce
Erdoğan’ı zorlayan ikinci Halkbank Davası
-
Ekonomi2 gün önce
TMSF Başkanı: Mahkemelerden 1-2 onama bekliyoruz
-
Dünya2 gün önce
ABD’li üst düzey diplomat: Erdoğan ikili oynuyor
-
Gündem20 saat önce
Türkiye’deki kadın cinayetleri ve hak ihlalleri 40 şehirde protesto edildi
-
BOLD ÖZEL2 gün önce
PTT, sıvı yağa 32 lira zam yaptı
-
Gündem20 saat önce
Eski eşini sokak ortasında tekmeleyen İbrahim Zarap tutuklandı
-
Gündem2 gün önce
4 milyonluk ziyaret: Başkanın makamına gitti, ihaleyi kaptı