Ekonomi
Etin pahalı olduğunu öğrenen AKP’li: Benim için önemli olan terör meselesi


Şanlıurfa’da bir fırıncı esnafı, tedarikçinin “10 gün un yok kapat” sözlerine “Hayırdır kıtlık mı geldi” diyerek tepki gösterdi. İstanbul’da da etin ucuz olduğunu iddia eden AKP’li vatandaş kasaptan gerçeği öğrenince “Önemli olan terör meselesi” dedi.
BOLD – Marketlerin temel gıdaları kotalı satmaya başlamasının ardından bazı temel gıda maddelerinin de piyasada bulunmadığı haberleri geliyor.
Şanlıurfalı bir fırıncının sosyal medyada dolaşıma giren videosu, “un karaborsaya düştü” tepkilerine neden oldu.
“Adam diyor ki size 10 gün un yok kapatacaksın. Ben ne çalıştırayım. Millet ne yesin. Kıtlık mı geldi. İllallah ettim” dedi.
Unun karaborsaya düştüğünü söyleyen fırıncı, “Dün 50 kiloluk unun fiyatı 260 TL’ydi, bugün 320 TL istiyorlar” diye konuştu.
Urfalı fırıncı isyan etti: Un karaborsaya düşmüş. Dün 50 kiloluk unun fiyatı 260 TL'ydi, bugün 320 TL istiyorlar. Millet ne yesin? pic.twitter.com/MSVwF7WKu0
— BOLD (@BOLDmedya) November 21, 2021
DERDİM TERÖR
Öte yandan, İstanbul Üsküdar’da da vatandaşlar et fiyatları yüzünden tartıştı. AKP’li bir vatandaş 70 TL sandığı etin 115 TL olduğunu öğrenince, “Bir haftadır almıyor zam gelmiş” diyerek kendini savundu.
Etin sandığından daha pahalı olduğunu öğrenen AKP’li, benim için önemli olan terör meselesi
Et fiyatlarındaki artış sonrası 'yapılan zamlara razı mısın?' sorusu sorulan vatandaş, "Benim için önemli olan terör meselesidir" cevabını verdi. pic.twitter.com/wMAfwTRP9x
— BOLD (@BOLDmedya) November 21, 2021
İlginizi Çekebilir
-
Bankalara borç bir haftada 132 milyar lira arttı
-
Eurostat: Türkiye’de halkın yüzde 37’si ‘doğru dürüst yemek yiyemiyor’
-
Zamlı asgari ücret daha az ekmek ediyor: İşçi yine kayıplarda
-
Marketlere açılan savaş da yetmedi: Gıda fiyatları daha da artacak
-
Diyanet’ten kayıp 978 at ile ilgili fetva: Yenebilir!
-
Un, yağ fiyatlarından sonra şeker de zamlandı


Sorunlarıyla baş edemeyen borç batağındaki çiftçiler tarlayı sürmekten vazgeçerken, AKP’li siyasiler çiftçinin cebindeki telefonun markasını örnek göstererek durumun hiç de vahim olmadığını savunuyor. Aksaraylı çiftçiler “Türkiye’de başka sorun yok mu da milletin cebindeki telefonlara laf ediyorlar?” diyerek
BOLD – Türkiye’de 2 milyon çiftçi borç batağında. Çiftçinin toplam borcu 150 milyar TL’yi geçti. AKP iktidara geldiği 2002 yılından bu yana 700 binin üzerinde çiftçi üretimi bıraktı.
Toplam 3 milyon hektarın üzerinde tarım alanı üretim dışı kaldı.
Kredi Kayıt Bürosu’nun ‘2021 ‘Tarımsal Görünüm Saha Araştırması’na göre çiftçilerin 56’sı gelirinden memnun değil. Çiftçinin yüzde 96’sı girdi maliyetlerinden ve yüzde 76’sı iklim problemlerinden şikayetçi.
İktidar, çiftçinin derdi yerine kendi alacaklarıyla uğraşıyor. Geçen senenin Nisan ayında, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçilere kullandırılan ve vadesinde ödenmediği için takibe düşen kredi borçlarının yüzde 12 ile yüzde 18 faiz uygulanarak yapılandırılmasını öngören teklif Meclis’ten geçti.
Çiftçinin derdine yabancı kalan AKP’li siyasiler ise katıldıkları toplantılarda protestolardan kaçamıyor.
Çözüme dair somut adım atamayan AKP’liler çiftçinin kullandığı telefon markasını örnek göstererek durumun o kadar vahim olmadığını savunuyor.
TUŞLU TELEFONLARIYLA POZ VERDİLER
AKP’li Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon programındaki sözlerini çiftçiler unutmadı.
Aksaray’ın Yeliştepe beldesinde kendilerini ziyarete gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fetih Gürer’e sorunlarını anlatan çiftçiler, zamlara tepki göstererek “Türkiye’de başka sorun yok mu da milletin cebindeki telefonlara laf ediyorlar?” diye sordu.
Ekonomik krize telefon örneği üzerinden isyan eden çiftçiler eski model tuşlu telefonlarını kameralara göstererek, “Türkiye’de başka sorun yok mu da milletin cebindeki telefonlara laf ediyorlar?” dedi.
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ”Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz” diyen çiftçiye “Cebindeki telefonu kaça aldın?” yanıtını vermişti.


Toplam borç miktarı 5,7 trilyon liraya yükseldi. İcra dosyası sayısı ise 23 milyonu geçti. Bankalara olan borç sadece 1 haftada 132 milyar lira arttı.
BOLD – Enflasyonla birlikte borçluluk da hızla artıyor. Mahkemelerdeki icra dosyalarında patlama yaşanıyor. Kredi kartı ya da kredi borçluları arasına her geçen gün yeni kişiler ekleniyor.
BORÇ MİKTARI GİDEREK ARTIYOR
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) haftalık borç istatistiklerine göre kredi ve kredi kartı borçları 1 haftada 132 milyar lira arttı. Nisan ayında haftalar arasında yaşanan artışlar sırasıyla 13 milyar, 55 milyar, 58 milyar ve 5 milyar lira olarak gerçekleşmişti.
TOPLAM BORÇ 5 TRİLYON 776 MİLYAR LİRA
Birgün gazetesinden Rıfat Kırcı’nın haberine göre bankalara olan borçluluk 5 trilyon 776 milyar 995 milyon liraya çıktı. 161 milyar 469 milyon liralık borç ise takibe düştü. Ayrıca Türkiye’nin tüm illerinde icra dosyası sayısında patlama gerçekleşti.
İCRA DOSYA SAYISI 23,5 MİLYONU GEÇTİ
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in resmi kaynaklardan yararlanarak hazırladığı verilere göre mahkemelere ocak ayından bu yana 2 milyon 511 bin yeni icra dosyası geldi. Şu anda mahkemelerdeki icra dosyası sayısı 23 milyon 511 bin.
Dolardaki artışın sebebi belli oldu: Merkez Bankası rezervleri eksi 52,2 milyar dolara geriledi
Ekonomi
Dolardaki artışın sebebi belli oldu: Merkez Bankası rezervleri eksi 52,2 milyar dolara geriledi


Dolarda son günlerde yaşanan artışın sebebi belli oldu. Merkez Bankası’nın eksiye düşen rezervleri daha da azaldı. Arka kapıdan satışlarla 13 Mayıs haftasında Merkez Bankası rezervleri 5,7 milyar dolar azaldı. İki haftada 14 lira ve 15 lira duvarını aşan dolar şimdi 16 barajını yıkmaya çalışıyor.
BOLD – Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervlerinde geçen hafta sert gerileme izle
TCMB verilerine göre 13 Mayıs haftasında brüt rezerv 5,7 milyar dolar düşüşle 101,9 milyar dolara geriledi.
NET REZERVLER EKSİ 52,2 MİYAR DOLARA GERİLEDİ
Net rezervlerde de hızlı geri çekilme görüldü. Buna göre TCMB’nin net rezervleri geçen hafta 3,5 milyar düşüşle 11,5 milyar dolara geldi. Swap hariç bakıldığında ise net rezervler eksi 52,2 milyar dolar oldu.
KUR KORUMALIDA 848,9 MİLYAR TL BİRİKTİ
TCMB rezervleri açısından da takip edilen kur korumalı mevduatta geçen hafta 848,9 milyar TL’lik büyüklüğe ulaşıldı. Önceki hafta bu rakam 819 milyar TL idi.
DÖVİZ MEVDUATLARINDA DA ARTIŞ VAR
Döviz mevduatlarına bakıldığında ise 13 Mayıs haftasında manşet veride 950 milyon dolarlık düşüş olduğu görüldü. Parite etkisinden arındırıldığında döviz mevduatlarında 1,2 milyar dolarlık artış kaydedildi.
İlgili haftada parite etkisinden arındırılmış veri setine göre gerçek kişilerin döviz mevduatları 119 milyon dolar azalırken, tüzel kişilerin 1,2 milyar dolar arttı.
Konya’da 20 yıllık AKP’liden Binali Yıldırım’ı şok eden çıkış: Vallahi millet perişan



Fanatik kadın AKP’yi savunurken kendinden geçti: “Nankörler, Z kuşağı veletleri”


Hakkında hipnozla işkence iddiaları bulunan Ahmet Zeki Üçok İyi Parti’ye katıldı


Çiftçi telefonu çıkardı AKP’yi bekliyor
Öne Çıkanlar
-
Gündem1 day önce
Tutuklu yakınlarına yardım yapan 15 KHK’lı tutuklandı
-
BOLD ÖZEL9 hours önce
Yunanistan’a ulaşan sığınmacıları, Türkiye’ye çalışan çete geri itti
-
Gündem1 day önce
İlk başörtülü valinin şirketleri ortaya çıktı
-
BOLD ÖZEL2 days önce
4 aylık hamile Ayşe Karaduran tutuklandı
-
Gündem1 day önce
Alparslan Kuytul’un cezaevinden ses kaydı yayınlandı: ‘Ankara’dan özel bir talimat verildi’ dediler
-
Medya2 days önce
Habere sinirlenen Selçuk Tepeli su dolu kupayı kameraya fırlattı
-
Gündem1 day önce
Gardiyanlar “suç örgütü kurma” iddiasıyla gözaltına alındı
-
Analiz1 day önce
Selçuk Tepeli’nin bardak fırlatması: Özgür medyaya olan açlığın fotoğrafı