BoldMedya
Video Galeri
Foto Galeri
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
BoldMedya
No Result
View All Result
Ana Sayfa Gündem

Beşli çete, aralarından muhalefetin kapısını aşındıran ‘hain’i öğrenmeye çalışıyor

30/01/2022
5’li Çete malı nasıl götürüyor?
Share on FacebookShare on Twitter

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘beşli çete’ olarak bilinen şirketlerin kendisiyle görüşmek istediğini açıklamasına ilişkin Gazeteci Deniz Zeyrek, “Bu aralar bu 5’li gruptan bazıları muhalefetin kapısını aşındıran hain kim diye öğrenmeye çalışıyor” dedi.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Beş müteahhidin görüşme talebi net bir şekilde bana iletilmedi, dolaylı olarak iletildi” ifadelerine ilişkin Gazeteci Deniz Zeyrek, “Bu beşli gruptan bazıları muhalefetin kapısını aşındıran hain kim diye öğrenmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Dün akşam Halk TV’de konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu beşli çeteden sizinle görüşmek isteyen oldu mu?” sorusuna, “Beş müteahhidin görüşme talebi net bir şekilde bana iletilmedi, dolaylı olarak iletildi. Görüşmedim. Niye görüşeyim?” cevabını vermişti.

Gazeteci Murat Yetkin, beşli çeteden bazılarının CHP lideri ile konuşmak istemesini değerlendirirken, “Bunlardan ünlü bir tanesi beni kabul etmiyorsanız siz gelin, binanın arkasından girin demiş” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Deniz Zeyrek ise “Bu aralar bu 5’li gruptan bazıları muhalefetin kapısını aşındıran hain kim diye öğrenmeye çalışıyor.” bilgisini paylaştı.

BEŞLİ ÇETEDE HANGİ ŞİRKETLER VAR?

“Beşli çete” muhalefet partilerinin son yıllarda Türkiye’deki neredeyse tüm büyük kamu ihalelerini alan beş şirkete verdiği bir isim.

Bu şirketler aldıkları kamu ihaleleriyle servetlerine servet katan şirketler olmanın çok ötesinde, dünyada da en fazla kamu ihalesi alan şirketler arasında yer alıyor.

Dünya Bankası verilerine göre dünyada en fazla kamu ihalesi alan ilk 10 şirketin 5’i Türkiye’den. O şirketler aldıkları ihale sırasına göre; Limak Holding, Cengiz Holding, Kolin Grup, Kalyon Grup ve MNG Holding olarak sıralanıyor.

Cengiz İnşaat, 1980’lerde Rizeli Mehmet Cengiz ve kardeşleri tarafından kuruldu.

Kolin Şirketler Grubu’nun temelleri 1977 yılında Kolin İnşaat’ın kuruluşu ile atıldı. Grubun başında Elazığ doğumlu olan Celal Koloğlu bulunuyor.

1974 yılında Gaziantep’te kurulan Kalyon, inşaat, enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı olarak Orhan Cemal Kalyoncu görev yapıyor.

MNG Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı ise Mehmet Nazif Günal. Şirket 1976 yılında kuruldu.

1976 yılında kurulan Limak Holding’in başında ise eski Fenerbahçe Başkan Vekili ve 2019 yılından beri Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’nı yürüten Nihat Özdemir bulunuyor.

https://boldmedya.com/2021/12/18/besli-cete-chp-ve-iyi-partiden-randevu-istiyor-iddiasi/

Etiketler beşli çeteCelal KoloğluCengiz HoldingCHP lideri Kemal KılıçdaroğluFeaturedgazeteci Deniz Seyrekgazeteci Murat YetkinKalyon GrupKolin GrupLimak Holdingmehmet cengizMehmet Nazif GünalMNG HoldingNihat ÖzdemirOrhan Cemal Kalyoncu

Son Haberler

İstiklal Caddesi’nde patlama: Can kayıpları var

Almanya, Fransa ve ABD, Türkiye’deki vatandaşlarına terör uyarısı yaptı

Kudüs’te sinagoga yapılan saldırıda 8 kişi öldü

Kudüs’te sinagoga yapılan saldırıda 8 kişi öldü

Yüksek Seçim Kurulu’nda seçim tecrübesi olan üye kalmadı

Yüksek Seçim Kurulu’nda seçim tecrübesi olan üye kalmadı

Davutoğlu yine sordu: Neyi bekliyorsunuz?

Davutoğlu yine sordu: Neyi bekliyorsunuz?

Boldmedya.com bir International Journalists Association e.V. kuruluşudur. https://www.youtube.com/boldmedya kanalından görsel içerik de üretmektedir.

Bizi Takip Edin

  • Datenschutzerklärung

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES

No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES