BoldMedya
Video Galeri
Foto Galeri
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
BoldMedya
No Result
View All Result
Ana Sayfa Gündem

İYİ Parti ve CHP’li üyeler hukuksuzluğa ortak oldu: HSK, 15 hakim ve savcıyı meslekten çıkardı

17/05/2022
Share on FacebookShare on Twitter

HSK, Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla 15 hakim ve savcıyı meslekten çıkardı. Daha önce meslekten çıkardığı 11 hakim ve savcının itirazlarını ise reddetti. İYİ Parti ve CHP’nin seçtiği üyelerin destek verdiği karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

BOLD – Hakimler ve Savcılar Kurulu, Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla 15 hakim ve cumhuriyet savcısını meslekten çıkardı. Hakimler ve Savcılar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararlar CHP ve İYİ Partili HSK üyelerinin de desteğiyle oybirliği ile alındı.

TANIK BEYANLARI VE HTS KAYITLARIYLA HAKİM VE SAVCILARI ATTILAR

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu Kararına göre, Gülen Hareketi’ni üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında meslekten uzaklaştırılan 15 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkındaki meslekten çıkarma kararı yayımlandı. 15 hakim ve cumhuriyet savcısının meslekten çıkarılmasında tanık beyanları, soruşturmalarda elde edilen bilgiler, HTS verileri, Emniyet Genel Müdürlüğü analiz raporu ve ByLock iddiası olduğu öne sürüldü.

İRTİBAT VE İLTİSAK KARARI OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

Kararda Afyonkarahisar Hakimi Yusuf Atçeken, Savur Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akbaş, İstanbul Anadolu Hakimi Esengül Taşkın Atahan, Bitlis Hakimi Halime Mehtap Gündüz, İstanbul Vergi Mahkemesi Üyesi Süleyman Enes Budak, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı Melih Mustafa Şahin, Şanlıurfa Cumhuriyet Savcısı Ahmet Burhaneddin Atahan, Ayvalık Hakimi Özlem Albayrak, Hatay Hakimi Hüseyin Çomruk, Nurdağı Cumhuriyet Savcısı Çimen Karadağ, Vezirköprü Cumhuriyet Savcısı Hasan Köse, Milas Cumhuriyet Savcısı Cihat Kurt, Siirt Hakimi Burak Kılınçer, Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Faruk Karahan, Kahramanmaraş Hakimi İsmail Çelik’in Gülen Hareketi ile iltisak ve irtibatlarının olduğu iddiasıyla meslekte kalmalarının uygun olmadığı ve meslekten çıkarılmalarına oybirliği ile karar verildiği vurgulandı.

DAHA ÖNCE ATILAN HAKİM VE SAVCILARIN İTİRAZLARI İSE REDDEDİLDİ

Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu ayrıca daha önce meslekten çıkarılmasına karar verdiği 11 hakim ve savcının yaptıkları itirazları ise kararın yerinde olduğu, değiştirilmesine yer olmadığına karar verdi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda ilgililerin yeniden inceleme taleplerinin ayrı ayrı oybirliği ile kesin olarak reddedilmesine karar verildiği kaydedildi.

 

https://boldmedya.com/2022/05/16/askeri-ogrenci-haksizliga-dayanamadi-agabeyi-de-muebbet-alan-25-yasindaki-genc-intihar-etti/

Etiketler CHPFeaturedgülen hareketi irtibat iltisakHSK hakim savcıİyi Parti

Son Haberler

Kastamonu’da sel HES barajını patlattı: Halk evlerin çatılarına çıktı

Yenişafak felaketleri ekstrem buldu: Yangınlar ve seller düşündürüyor

AKP’nin iadesini istediği gazeteciler İsveç devlet televizyonuna haber oldu

AKP’nin iadesini istediği gazeteciler İsveç devlet televizyonuna haber oldu

Yandaş yazar da hayat pahalılığından dert yandı: Cep yakıyor

Yandaş yazar da hayat pahalılığından dert yandı: Cep yakıyor

Meksika’da bir gazeteci daha öldürüldü

Meksika’da bir gazeteci daha öldürüldü

Boldmedya.com bir International Journalists Association e.V. kuruluşudur. https://www.youtube.com/boldmedya kanalından görsel içerik de üretmektedir.

Bizi Takip Edin

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES

No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES