Medya
Keşke memlekette daha çok Portakal yetişse


Show dünyasından uzun aradan sonra ilk kez politik bir eleştiri geldi. Şahan Gökbakar, Fatih Portakal’ı hedef gösteren Erdoğan’ı iğneledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fox TV sunucusu Fatih Portakal’ı son iki konuşmasında açıkça hedef alıyor. Erdoğan dün, “Portakal mı mandalina mı, halk enseni patlatır” demişti. Fatih Portakal, hedef gösterildiğini ve can güvenliğinden korktuğunu söylemişti.
Komedyen, oyuncu Şahan Gökbakar’dan bu sözler üzerine, sosyal medya hesabından “Keşke ülkemizde daha fazla portakal yetiştirilebilse” paylaşımı geldi.
Şahan Gökbakar, “Portakalın faydaları saymakla bitmez… Özellikle şu soğuk günlerde bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir ve vücudumuzu mikroplara karşı korur. Zengin bir vitamin kaynağıdır… Keşke ülkemizde daha fazla portakal yetiştirilebilse… Not: Ferda Anil Yarkin in şarkısını küçükken ‘ah neredeysen he portakal, bunaldım hatta he portakal’ diye söylerdim o aklıma geldi” diye yazdı.
Bunlar da ilgini çekebilir
-
Soylu’dan CHP’ye tehdit: Sizi 15 Temmuz’dan beter yaparız
-
Görgüsüzlük, şatafat ve nepotizm: 17 maaşlı Mehmet İlker Aycı kimdir
-
Örtülü ödenek harcaması katlandı, ufukta seçim mi var?
-
Erdoğan selamı da kesti: CHP’ye kapatma davası mı geliyor?
-
Silahlanan AKP’li gençlik hazır, Erdoğan’dan emir bekliyor
-
Mısır’la görüşmeler sıklaştı, sırada büyükelçi ataması var


Yenilenen İstanbul seçimleri sonucunu 15 saat boyunca açıklamayan Anadolu Ajansının Genel Müdürlüğü görevinden kısa süre önce alınan Şenol Kazancı, 1 hafta geçmeden Varlık Fonunun yönettiği Turkcell’e yönetim kurulu üyesi oldu. Kazancı’nın 56 bin TL maaş alacağı açıklandı.
BOLD – 6 yıldır sürdürdüğü Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevinden alınan Şenol Kazancı, Türkiye Varlık Fonunun (TVF) en büyük hissedarı olduğu Turkcell’in yönetim kurulu üyeliğine getirildi.
Turkcell’den, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şirket yönetimine TVF’nin aday göstermesiyle 3 yıl süreyle görev yapmak üzere Kazancı’yla birlikte Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu, Figen Kılıç, Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı yapan Tahsin Yazar seçildi.
Turkcell’in açıklamasında, “TVF’nin önergesinin oylanması neticesinde, SPK uygun görüşü ile Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliklerine Afif Demirkıran, Nail Olpak, Hüseyin Arslan’ın ve Yönetim Kurulu üyeliğine Julian Michael Sir Julian Horn-Smith’in Yönetim Kurulu üyesi olarak 3 yıl süreyle görev yapmak üzere seçilmelerine” karar verildiği belirtildi.
NET MAAŞI 56 BİN TL
Şirketten KAP’a yapılan bildirimde, 3 yıl süreyle atamaları yapılan yönetim kurulu üyelerinin aylık net kazancı ise 56 bin TL olacağı vurgulandı.
Turkcell yönetimine atanan Kazancı, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünü 7 Nisan’da Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu TRT Genel Müdür Yardımcısı Serdar Karagöz’e devretmişti.
Amiraller Bildirisi’nde ikinci dalga: 7 emekli amiralin evi aranıyor


Basın Konseyi, Bursa’da yaşamına son veren Dr. Mustafa Yalçın hakkındaki haberler nedeniyle Sabah, Türkiye, Yeniçağ ve Habertürk’e ‘etik’ cezası verdi.
BOLD – Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Dr. Mustafa Yalçın’ın intiharına dair yapılan haberler nedeniyle 25 Şubat’ta Basın Konseyine başvurdu. Sabah, Türkiye, Yeniçağ ve Habertürk’ün yaptığı haberleri Konsey’e ileten Türkkan, Dr. Yalçın’ın ölümüne ilişkin haberlerde ayrıntılara yer verildiğine dikkat çekti. Türkkan, Dr. Yalçın’ın cansız bedeninin ve olay yerinin fotoğrafının kullanıldığını kaydederek kurumlardan şikâyetçi oldu.
Konsey, 4 medya kurumuna ‘uzlaşma’ önerisi gönderdiğini ancak kurumların yanıt vermediğini bildirdi. Konsey, taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığını ifade etti. Şikâyeti görüşen Basın Konseyi, Habertürk ve Sabah gazetesine ‘uyarı’, Türkiye ile Yeniçağ gazetesine ise ‘kınama’ cezası verdi.
Konsey, haberlerde etik ihlali olduğunu vurguladı: “Şikâyet konusu haberde kıstasların hiçbiri gözetilmeyip detaylar verilerek haber sınırlarının aşılması; olayın nasıl gerçekleştiğin dramatize edilerek anlatılması; yasalarda cezai yaptırımı olan olay yeri ve ceset görüntüsünün yer aldığı video kaydı ve fotoğraf kullanılması; intihar yöntemi ile gerekli malzemenin nasıl temin edildiğine detaylı olarak yer verilmesi etik ihlali olarak değerlendirilmelidir.” Bir kısım üyeler ise haberlerde etik ihlal olmadığını savundu.


Basın kartlarının yenilenmesi sürecinde 10 bin 486 başvuru yapıldı. Saray’a bağlı İletişim Başkanlığı yaptığı açıklamada bin 371 kişinin basın kartını yenilemediklerini itiraf etti.
BOLD – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bin 371 gazetecinin başvurmasına rağmen basın kartlarını yenilemediğini açıkladı. Gazetecilerin, basın kartı başvurusunun iptal edilmesinin bir daha basın kartı alamayacakları anlamına gelmediği ifade edilerek, eksikliklerin giderilmesi halinde başvuruların olumlu değerlendirileceği öne sürüldü.
BİN 238 BASIN KARTI İPTAL EDİLDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) basın kartı iptal edilen, yenilenmeyen, başvuruları reddedilen ya da bekletilen gazetecileri sordu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın ve Yayın Dairesi Başkanlığı Karaca’nın soruları üzerine şu bilgileri paylaştı: “Basın mensupları tarafından, basın kartlarının yenilenmesi sürecinde 10 bin 486 başvuru yapıldı. Basın kartı yenileme başvurularına istinaden düzenlenen kart sayısı 9 bin 115. Yenileme kapsamında yapılan başvurulardan değerlendirme süreci devam eden başvuru sayısı 220. 14 Aralık 2018’den 31 Aralık 2020’ye kadar bin 238 adet basın kartı iptal işlemi yapıldı. 9 Mart 2021 itibarıyla basın kartı sahibi basın mensubu sayısı ise 15 bin 145.”
KOMİSYON SEKTÖRÜ TEMSİL EDECEK ŞEKİLDE OLUŞTURULDU
Anka’nın haberine göre CHP’li Karaca, CİMER’e; “Basın Kartları Yönetmeliğinin iptal edilerek basın kartları konusunun kanun kapsamında düzenlenmesi düşünülmekte midir? Basın kartlarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilmesinin durdurulması düşünülmekte midir? Basın kartları başvurularını değerlendiren komisyon yapısında STK’lara da yer verilebilecek bir değişiklik yapılması planlanmakta mıdır?” sorularını da yöneltmişti. İletişim Başkanlığı ise bu sorulara “Basın Kartı Komisyonu basın sektörü paydaşlarını temsil edecek şekilde oluşturulmuştur” yanıtını verdi.
GEÇEN AY 100 GAZETECİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Öte yandan gazeteciler, mart ayını da yazdıkları haberler nedeniyle sanık kürsüsünde geçirmek zorunda bırakıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in ‘Mart ayı Basın Özgürlüğü Raporu’na göre bir ay içinde yaklaşık 100 gazeteci hâkim karşısına çıktı. Bu gazetecilerin 6’sına 15 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 3 gazeteci gözaltına alındı, 2 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
3 ayda 2 milyon kişi daha icralık oldu: Dosya sayısı 22 milyonu geçti


AKP’de hayaller 82 milyona vize serbestisi gerçekler devlet imkanıyla insan kaçakçılığı


Gergerlioğlu’ndan mektup var: İçim rahat, doğru işler yaptım


İnsan Hakları İzleme Örgütü: Uygur bölgesinde insanlığa karşı suç işleniyor
Popular
-
Gündem2 gün önce
Yargıtay’dan 37 askeri öğrenciyle ilgili bozma kararı
-
Dünya1 gün önce
Almanya’da ‘gri pasaport’ alarmı: Sınır dışı edilecekler
-
Analiz1 gün önce
Görgüsüzlük, şatafat ve nepotizm: 17 maaşlı Mehmet İlker Aycı kimdir
-
Analiz2 gün önce
Diyanet’in de karıştığı devlet garantili kaçakçılığın başında kim var?
-
Gündem1 gün önce
Ankesörden sonra şimdi de sabit telefon: 47 eski askeri öğrenci hakkında gözaltı kararı
-
Gündem2 gün önce
O bizim çobanımız açlıktan ölsek yine Erdoğan yine AKP
-
Analiz2 gün önce
Berat Albayrak’ın 17/25 Aralık sanığıyla yolu nerede kesişti?
-
Ekonomi1 gün önce
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ayda 17 maaş alıyor