Gündem
Gazeteci Erkam Tufan, Devlet Bahçeli’nin U dönüşünü mercek altına aldı


Gazeteci Erkam Tufan Aytav Youtube’den yayınladığı “30 DAKİKA” programında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakı’nın nasıl yılmaz savunucusu olduğunu mercek altına aldı.
Gazeteci Aytav, Türkiye siyasi tarihinde MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylemlerindeki yüz seksen derecelik dönüşün sebebini araştırdı.
Ülkücü cami da “Bilge Başkan” olarak lanse edilen Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki söylemlerinin “Cumhurbaşkanı Olmaz” dan “Adayımız Erdoğan’a” şeklinde evirilmesinin sebeplerini sorguladı.
2013’te gerçekleştirilen 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının AKP iktidarı tarafından üzerinin kapatılmasına müsaade etmeyeceklerini her platformda dile getiren Devlet Bahçeli’nin, “Yedi sülalenden hesap soracağız” dan “Seni yalnız bırakmayacağız” a nasıl döndüğü ele alındı.
“Beklide dünya tarihinde pek az rastlanır bu dönüşümün arka planına ışık tutmaya çalışacağız.” diyen Erkam Tufan, “Bu akıl almaz dönüşümün Devlet Bahçeli’ye bakan yönünü izah etmeye çalışacağız.” dedi.
“30 DAKİKA” programında Devlet Bahçeli’nin sert muhalefet yaparken biranda nasıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yılmaz savunucusu olduğunu araştırdıklarını vurgulayan Erkam Tufan, “Bu dönüşüm bir mecburiyetin sonucu muydu? Bahçeli bir tehditte veya şantaja mı muhataptı? Yoksa bu gönüllü bir tercih mi? Veya siyaset stratejisi miydi?” sorularına cevap bulmaya çalıştıklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın metin yazarı Aydın Ünal’ın bir zamanlar, Devlet Bahçeli hakkında “Ağzından köpükler saçarak konuşan siyasetin zavallısı Devlet Bahçeli için, bütün o köpükleri itinayla yalayacağı yeni bir süreç başlıyor” şeklide attığı twitler hatırlatıldı.
Ayrıca Bahçeli’nin CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal gibi kaset iddiasıyla tehdit edilip edilmediği sorusu yöneltildi.
Bunlar da ilgini çekebilir
Ayşenur Arslan “teröristlerin anası”na cevap verdi: Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun
Bahçeli’nin danışmanından Ayşenur Aslan’a sözlü saldırı: Teröristlerin anası
TBMM Başkanı Şentop: Cumhurbaşkanı şüphesiz taraflı birisi
Hükumet 2020 yılında 662 defa halkın sorunlarına sırt çevirdi
Erdoğan’dan ‘Rabia’yı unutan Adıyaman teşkilatına fırça
‘Saldırılarla ilgimiz yok’ diyen Bahçeli 3 gazeteciyi hedef gösterdi


Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali şantiyesinde patlama olduğunu ileri süren CHP’li Ali Mahir Başarır: “Gülnar bölgesinde kırılmayan cam ve kapı kalmadı” dedi.
BOLD – CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bu akşam saatlerinde Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında patlama meydana geldiğini iddia etti.
FELAKETİN HABERCİSİ
Mersinlilerin santral yüzünden huzurunun kalmadığını söyleyen Başarır: “Nükleer Akkuyu Santrali’nde 18.20 civarıyla yaşanan patlamadan ötürü, Gülnar bölgesinde kırılmayan cam ve kapı kalmadı. Yol yakınken, bu yanlıştan vazgeçin. Henüz tamamlanmadan yaşanan bu patlamalar, felaketin habercisi” dedi.
Patlamanın ardından olay yerine gittiğini, Kaymakam ve Büyükeceli Jandarma Komutanı ile görüştüğünü dile getiren Başarır yine de bilgi alamadığını belirterek: “Nükleer Santral inşaatının başlamasından bu yana bir türlü sıkıntılar sona ermedi. Gerek zemininde meydana gelen çatlaklar gerekse de meydana gelen patlamalardan dolayı çevre halkının, Mersinlinin huzuru kalmadı. Yöre halkı panik halinde. Bölge halkımızın evlerinin camları, duvarları, kapıları yıkıldı. Her taraf binlerce cam kırığı ile dolu. Yazlıklarında bulunan vatandaşlarımız korkudan evlerin dışına çıkıp sahile hücum ettiler. Mersinliler artık bu sıkıntıları yaşamak istemiyor. Mersin halkı, hemşerilerim bu topraklarda bu tehlike altında yaşamak istemiyor. Mersinliler olarak bizler bu bölgede Nükleer Santral istemiyoruz” dedi.
İLK PATLAMA DEĞİL
Akkuyu Nükleer Santrali şantiyesinde geçtiğimiz aylarda meydana gelen bir başka patlamada çevredeki araçlar zarar gördü. Patlamalara ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.


Sağlık Bakanlığının açıkladığı güncel koronavirüs verilerine göre, bugün hayatını kaybeden 167 kişiyle birlikte toplam can kaybı 24 bin 328’e yükseldi.
BOLD – Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs verilerini ilgili siteden kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, bugün hayatını kaybeden 167 kişiyle birlikte toplam can kaybı 24 bin 328’e yükseldi. Yapılan test sonuçlarına göre, semptom gösteren 761 kişiyle birlikte toplam 6 bin 818 yeni vaka tespit edildi. Böylece Türkiye’deki toplam vaka sayısı 2 milyon 399 bin 781’e yükseldi. Bugün iyileşen 7 bin 218 kişi taburcu edilirken, hastanelerdeki ağır hasta sayısı da 2 bin 162 olarak açıklandı.


Yemeklerinden böcek çıktığını iddia eden Kalyon Holding’in İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Ziraat Kuleleri inşaatında çalışan işçiler, yemekhaneyi yerle bir etti.
BOLD – Ümraniye’deki Kalyon İnşaat tarafından yapımı süren Finans Merkezi inşaatında çalışan işçiler, kötü çalışma şartları yüzünden isyan etti.
Evrensel’de yer alan habere göre, öğle yemeğinden böcek çıkması üzerine öfkelenen işçiler, plastik masa ve sandalyeleri kırdı. İşçilerin geldiğini gören aşçılarsa yemekhaneyi terk etti. Öfkeli kalabalığı ise araya giren şantiye görevlileri sakinleştirdi.
KOCA KOCA HAMAM BÖCEKLERİ ÇIKTI
İşçilerin tepkilerini içeren görüntüler sosyal medyada da dolaşıma girdi.
Öğlen yemeğinden hamam böceği çıktığını söyleyen bir işçi, “Biz öğle yemeğimizi yedikten sonra dışarı çıktık dinleniyorduk. Bağrışmalar duyduk, olay yerine gittiğimizde arkadaşlar yemeğin içinde kocaman hamam böceği olduğunu söylediler. Ondan sonra tepkimizi koyduk. Yemekhane gittik protesto ettik” dedi.
Yemekhanede çıkan isyanın ardından yemekhane çalışanlarının kaçtığını, ardından da işçilerin dağıldığını söyleyen işçi, “Taşeronlar geldi, konuşarak hallederiz falan dediler” diye konuştu.
Ümraniye’de Kalyon İnşaat'ın Finans Merkezi inşaatında çalışan işçiler, yemeklerinden hamam böceği çıkması üzerine isyan etti.
Şantiyede daha önce işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıkmış, 1 işçi hayatını kaybederken 5 işçi yaralanmıştıhttps://t.co/2TfZzoBr3b pic.twitter.com/qORxFXmjwk
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) January 19, 2021
Ayşenur Arslan “teröristlerin anası”na cevap verdi: Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun


Cengiz Çandar yakalama kararına isyan etti: Son derece yakışıksız


Akkuyu Nükler Santralinde patlama iddiası: Cam kapı kalmadı


Türk tipi ‘Başkanlık’ en çok ekonomiyi vurdu
Popular
- BOLD ÖZEL13 saat önce
Ekrem bebeğin annesi tutuklandı
- Gündem2 gün önce
110 gün işkence gören Zabit Kişi’nin suç duyurusunu sümen altı ettiler
- Gündem1 gün önce
Tutuklu avukat Metin Yücel korona nedeniyle hayatını kaybetti
- Dünya17 saat önce
Sedat Peker Makedonya’dan sınır dışı edildi: Beni Türkiye’ye göndermeyin!
- Gündem1 gün önce
Sebahat Tuncel’in tokat attığı o polis Cemaat soruşturmasından açığa alındı
- Gündem1 gün önce
KHK’lı öğretmen Mehmet Dersulu cezaevinde darp edildi
- BOLD ÖZEL12 saat önce
Reis Sedat Peker’in hikayesi: Balkanlarda Türk mafyasına ‘kokain’ izni çıkmadı
- Politika1 gün önce
Erdoğan’dan ‘Rabia’yı unutan Adıyaman teşkilatına fırça