BoldMedya
Video Galeri
Foto Galeri
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
BoldMedya
No Result
View All Result
Ana Sayfa Politika

Saray’da Erdoğan’ın yetkilerine ‘tırpan’ hazırlığı var!

27/06/2019
Saray’da Meclis’i by-pass etme hazırlığı: Yasa çıkartmaya gerek yok

Ankara Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı

Share on FacebookShare on Twitter

Yeniçağ Yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanlığında yarı başkanlık ve rasyonel parlamenter sistem üzerine iki ayrı çalışma yapıldığını iddia etti.

BOLD – Ahmet Takan yazısında “Bugün ‘hayal mi yoksa gerçek mi’ dedirtecek bomba bir haber vereceğim” diye yazdı. Takan’ın, saraydaki kaynaklarına dayandırdığı iddiasına göre saray bünyesinde iki çalışma yapılıyor.

ERDOĞAN’IN YETKİLERİ KISILACAK

Takan’ın aktardığına göre, çalışmalardan ilki “Rasyonel Parlamenter Sistem” diye adlandırılıyor. Bu çalışmanın tam ortasında TBMM’yi güçlendirmek bulunuyor. Cumhurbaşkanının yetkilerinin de “biraz kısıtlanması” öngörülüyor. Ancak, üniversitelere atamalar, diğer kritik bürokrasiye atama yapmak Cumhurbaşkanına bağlı olacak.

Resmiyette partisiyle olan bağı da kesilecek. Böylelikle Cumhurbaşkanı yine güçlü olacak ama yetkilerinin bir kısmını TBMM’ye verecek, milletvekillerinin istifa etmeden Bakanlar Kurulu’na girebilmesi de düşünceler arasında.

İkincisi, yarı başkanlık sistemi. Bu sistemde yine Cumhurbaşkanını halk seçecek ama TBMM ve hükümet güçlü olacak. Takan, bunun ne kabine ne de AKP vitrini değişikliği ile alakalı olduğunu yazdı.

YENİ SİSTEMİN BİR YILI DEĞERLENDİRİLİYOR

Ahmet Takan, önceki günkü AKP’nin grup toplantısında, gözler Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu’ya çevriliyken, Erdoğan’ın konuşmasında çok kritik bir değerlendirme yaptığını aktardı. Takan şunları dile getirdi: “Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yeni yönetim sisteminin bir yıllık uygulama sonuçları, eksikleri, aksaklıkları ve geliştirilmesi gereken yönleriyle ilgili kapsamlı çalışma başlattık. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında bakanlıklarımızın, kurumlarımızın, akademisyenlerimizin, medya mensuplarının ve ilgili tüm kesimlerin katılımıyla bu değerlendirme çalışmasını gerçekleştireceğiz. Sonuçları da milletimizle paylaşacağız.”

AKP’de iki koltuk tartışması: Ya Saray ya Parti

Etiketler Ahmet TakanAKPCumhurbaşkanı hükümet sistemirasyonel parlamenter sistemyarı başkanlık sistemi

Son Haberler

İstiklal Caddesi’nde patlama: Can kayıpları var

Almanya, Fransa ve ABD, Türkiye’deki vatandaşlarına terör uyarısı yaptı

Kudüs’te sinagoga yapılan saldırıda 8 kişi öldü

Kudüs’te sinagoga yapılan saldırıda 8 kişi öldü

Yüksek Seçim Kurulu’nda seçim tecrübesi olan üye kalmadı

Yüksek Seçim Kurulu’nda seçim tecrübesi olan üye kalmadı

Davutoğlu yine sordu: Neyi bekliyorsunuz?

Davutoğlu yine sordu: Neyi bekliyorsunuz?

Boldmedya.com bir International Journalists Association e.V. kuruluşudur. https://www.youtube.com/boldmedya kanalından görsel içerik de üretmektedir.

Bizi Takip Edin

  • Datenschutzerklärung

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES

No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES