Kültür
Aylan bebek istismarına devam: Film yapıp Hande Fırat’la Süleyman Soylu’yu oynattılar


Suriye savaşı sonrası başlayan göçün sembol ismi Aylan bebeğin propaganda unsuru olarak kullanıldığı filme siyasiler ve gazeteciler oyuncu olarak dolduruldu.
BOLD – Aylan Bebek ismiyle çekilen filmde 15 Temmuz’un tanıdık ismi Hande Fırat oyuncular arasında. Siyasilerden ise Süleyman Soylu dikkat çekiyor. Gazeteci Talat Atilla da başrol oyuncularından biri yapılmış.
Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye geldikten sonra kötü yaşam koşulları nedeniyle yüzbinlerce mülteci Avrupa’ya geçmeye çalıştı. Bunlardan biri de Aylan bebek ve ailesiydi. Yunanistan’a geçmeye çalışırken bindiği botun batması sonucu cansız bedeni Bodrum’da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan’ın görüntüleri tüm dünyada gündem oldu.
AYLAN BEBEK İSMİYLE FİLM YAPTILAR
‘Aylan Bebek’ ismiyle yapılan film Hollywood’un ikinci sınıf oyuncuları, hayatında hiç oyunculuk yapmamış gazetecilerle doldurulmasıyla dikkat çekiyor. Filmin yapımcılığını George Edde ve Bahattin Öztürk, yönetmenliğini ise yönetmen Ömer Sarıkaya yapıyor.
Filmde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun da oyuncu olarak yeraldığı görülüyor.
Uluslararası film imajı vermek için yerleştirilen isim ise Mike Mitcell. Diğer bir isim ise dizi oyuncusu Wilma Elles.
Filme medya desteği sağlamak için çok sayıda gazeteci de oyuncu olarak yerleştirilmiş. Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat ve gazeteci Talat Atilla bunlardan ikisi.
OSCAR ADAYI OLARAK PLANLANMIŞ
Filmin yayınlanan fragmanında amatörlük göze çarparken, filmin yapımcıları “Oscar’a aday olarak planlandık” açıklaması yaptılar.
Bunlar da ilgini çekebilir
Selçuk Özdağ Süleyman Soylu’yu saldırganları cesaretlendirmekle suçladı
Albayrak’ın ipini hangisi çekti?
Soylu vuruşa vuruşa ilerliyor
Adalet Bakanı Gül’den Berberoğlu yorumu: AYM’nin verdiği kararlar bağlayıcıdır
Yeniçağ gazetesi yazarı Uğuroğlu: Öldürülürsem sorumlusu Bahçeli ve Soylu’dur
Selçuk Özdağ: Öldürmek için yapılan bu profesyonel saldırısının sorumlusu Süleyman Soylu


Piyanist Fazıl Say, Cemal Süreya’nın müzik yazarı babası Ahmet Say’a gönderdiği 4 Kasım 1976 tarihli mektubu paylaştı.
BOLD – Ünlü piyanist Fazıl Say, kişisel Instagram hesabından, babası müzik yazarı Ahmet Say’a, usta şair Cemal Süreya’nın gönderdiği mektubu paylaştı. Say, paylaşımına “Mektubu büyülterek okumanız gerekir, ne kadar değerli isimlerin dergiye yazı verdiği, ne kadar derin emek verildiği bu mektupta anlaşılıyor” notunu düştü.
Say paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Tüm edebiyat severlerin ilgisini eminim ki çekecektir. Cemal Süreya’nın babam Ahmet Say’a 45 yıl önce yazdığı bu mektup TÜRKİYE YAZILARI dergisinin ilk sayıları çıkmadan hemen önce, babam ve arkadaşlarının çıkardığı bu dergi, edebiyat tarihimizdeki milatlardan biridir, Cemal Süreya, Metin Altıok, Vecihi Timuroğlu, Öner Ünalan gibi. Mektubu büyülterek okumanız gerekir, ne kadar değerli isimlerin dergiye yazı verdiği, ne kadar derin emek verildiği bu mektupta anlaşılıyor. Cemal Süreya’nın sol üstteki çizimini (ölü röportajcısı adıyla) ve ilginç imzasını büyülttüm. Mektubu en iyi şekilde muhafaza edip bana bugünlerde teslim eden Fahri Özdemir’e teşekkürlerimle.”


Youtube kanalı Ümit Nağmeleri, unutulmayan şarkılara özel albüm hazırladı. Yeşilçam klasikleri ve daha fazlasının yer aldığı bu albüm, kanalda da playlist şeklinde yayınlandı.
BOLD – Ümit Nağmeleri, Türkçe Olimpiyatları şarkı yarışmalarında seslendirilen en özel 51 eseri bir araya getirerek ‘Best of Şarkı Albümü’ olarak tekrar yayınladı.
Birbirinden yetenekli gençlerin seslendirdiği eserleri tek albüm altında toplayarak YouTube Playlist şeklinde yayınlayan Ümit Nağmeleri’nin seçtiği şarkılar arasında Erkin Koray’ın “Fesuphanallah”, Erol Evgin’in “Bir de Bana Sor”, “Son verdim Kalbimin İşine” gibi unutulmaz şarkılar yer alıyor. Yeşilçam Klasikleri’nin de unutulmadığı listedeki parçalar daha önce Türkçe Olimpiyatları yarışmalarında öğrenciler tarafından seslendirilmişti.
Gergerlioğlu’dan bebek mahkum tepkisi: Bu çocuklar geleceğimiz
Kültür
Ressam Ali Zülfikar, Erdoğan resmini sansürleyen Alman belediye başkanı hakkında dava açtı


Ressam Ali Zülfikar’ın 2018’de Linz’de açtığı sergide AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı betimlediği “Made in Turkey” eseri Linz Belediye Başkanı Faust tarafından sansürlendi.
BOLD– Ressam Ali Zülfikar, iki yıl önce Almanya Linz’de açtığı sergide AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirel bir üslupla resimlediği “Made in Turkey” isimli çalışması Linz Belediye Başkanı Hans Georg Faust tarafından sansürlendi. Ali Zülfikar konuyu mahkemeye taşıyarak dava açtı.
SANATSAL ÖZGÜRLÜĞE SALDIRI
Linz’de 2018 Kasım ayında gerçekleşen sergide yer alan eserle ilgili sansür talebi Türkiye’den gelmiş, Linz Belediyesi resmi sansürlemiş ancak sanatçının protestosu üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştı.
Yeni Yaşam’ın haberine göre, önce yasaklanan sonra gelen tepkiler üzerine izin verilen tabloda, Erdoğan gözlüklü resmediliyor. Sol gözde savaşın trajedisini yansıtan çığlık atan bir çocuk; sağ gözde ise cezaevindeki Selahattin Demirtaş yansıtılıyor. Sağ alt köşedeki damganın içinde ise “Erdo-Bananen Rebuplik” (Erdo Muz Cumhuriyeti) yazısı yer alıyor.
Ressam Ali Zülfikar, konuyu yargıya taşımak için neden iki yıl beklediği konusuna ise şöyle açıklık getirdi: “Sansüre uğrayıp, bu konuda açılan davalar var mı diye baktığımda çok az örnek bulabildim. Bu durumun toplum vicdanı ve sanatçı onurunu rencide eden, anayasanın temel dayanaklarına bir politikacının müdahalesiydi. Bu konuda yaşananlara duyarsız kalamazdım.”
Zülfikar, avukatı aracılığıyla dava başvurusunda bulunduklarını ve talebin kabul edildiğini söyledi. Dava Alman Yasası’nın 5. maddesi 3. bendine göre ‘sanat ve fikir özgürlüğüne saldırı’ gerekçesiyle açıldı.


Ressam Ali Zülfikar sansüre uğrayan sergi açılışında
KÜRTLER VE ERDOĞAN TARAFTARLARI KARŞI KARŞIYA GELMESİN
Zülfikar’ın ifadesine göre Linz Belediye Başkanı Faust sansüre gerekçe olarak “Ben, Kürtler ve Erdoğan taraftarlarının karşı karşıya gelmesinden çekindiğim için bu resme sansür uyguladım.” açıklamasında bulunmuş.
Sanatçı ayrıca sergiye gelenlerin başkan tarafından “Ya bu eseri tekrardan ters çevirirsiniz ya da burayı terk edersiniz.” şeklinde tehdit edildiğini de sözlerine ekledi. Zülfikar ve Linz Belediye Başkanı arasındaki dava 5 Şubat’ta görülecek.



Nevşin Mengü “Cüneyt Arkın gibi” dedi usta oyuncudan cevap gecikmedi



AKP’den önce telefonlarda görüntülü arama yoktu


Cemal Süreya’nın 45 yıl önce yazdığı mektup
Popular
- Gündem2 gün önce
Gergerlioğlu’dan bebek mahkum tepkisi: Bu çocuklar geleceğimiz
- Gündem2 gün önce
Ergenekon sanıklarının dikkat çeken ölümü
- Gündem2 gün önce
‘Beyaz Toros’ kabusu hortladı
- Kültür2 gün önce
Ressam Ali Zülfikar, Erdoğan resmini sansürleyen Alman belediye başkanı hakkında dava açtı
- Gündem15 saat önce
Gergerlioğlu’ndan Ahmet Hakan’a: Gazetecilik gerçeği yansıtmaktır
- Kültür1 gün önce
Unutulmayan şarkılara özel albüm
- Gündem2 gün önce
Kaçırılan Gökhan Güneş’i arayan 12 kişi gözaltına alındı
- Ekonomi2 gün önce
“Dükkanlar kapanmıyor” diyen Erdoğan’ı TOBB yalanladı: 24 bin 136 kepenk indirildi