Gündem
Koronavirüste sağlık çalışanı ölümleri de zirve yaptı
Koronavirüste kaçıncı dalganın yaşandığı tartışılırken başta salgınla en önde mücadele eden sağlık çalışanları olmak üzere ölümler hızla artıyor. Son 10 günde Kovid-19 edeniyle ölen sağlık çalışanı sayısı 20’ye ulaştı.
BOLD – Koronavürüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı son 10 gün içerisinde rekor sayıya ulaştı. 10 günde 20 sağlık çalışanı virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.
DÜN 5 SAĞLIK ÇALIŞAN HAYATINI KAYBETTİ
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ikinci dalga bitmeden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından üçüncü dalgaya hazırlık çağrısı yapılan koronavirüse yakalanıp hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısı hızla artıyor. Son 10 gün içinde Kovid-19 nedeniyle 20 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği kayıtlara geçti. Sadece dün 5 sağlık çalışanı Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu ay içerisinde ikinci kez bir günde 5 sağlık çalışanı ölümüyle zirve yaşandı.
TTB, TALEPLERİNİ SIRALADI
Sözcü’den Latif Sansür, Fahrettin Öztürk’ün haberine göre Türk Tabipleri Birliği (TTB) de durumu dikkat çekmek için videolu mesaj yayınladı. Hazırlanan videolu paylaşımda hekimler şu mesajları verdi: “40 kat daha fazla risk altındayız, on kat daha fazla ölüyoruz. Düzenli test yok. İstifa ve izin hakkımız yok. Karantina tedbirleri yetersiz, tavandan ödeme yok, ek ödeme yok, yeterli filyasyon, nöbet izni yok, ölüyoruz, tükeniyoruz.” TTB, Kovid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu.
SON 10 GÜNDE ÖLEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI
Son 10 gün içerisinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları ise şöyle: “Cuma Kaşık, Yakup Tunga, İhsan Sarohan, Ecz. Erhan Yüksel, Öğr. Gör. Erkan Özkan, Ecz. Hasan Özışık, Süleyman Gökdemir, Hakan Arkun, Uzman Dr. Hüseyin Süyür, Mehmet Say, Dr. Kahraman Pehlivan, Op. Dr. Ömer Kahraman, Hasan Baştuğ, Yılmaz Tarancı, Dr. Enver Özçoban, Ecz. Atila Ada, Ferhat Ekici, Ecz. Yalçınkaya Varol, Ecz. Hasan Yücel, Prof. Dr. Ayhan Ulubelen.”
Trump: Beyaz Saray’a bir daha Cumhuriyetçi bir başkanın gelmesi zor olur
Bunlar da ilgini çekebilir
İsrail’den aşı açıklaması: İlk dozun koruma oranı umduğumuzdan az
Süt ahırda 2,5 markette 8,5 lira: Aradaki farkın sebebi ne?
Avrupa ile Türkiye arasındaki alım gücü farkı giderek büyüyor
Korovirüs verileri kafa karıştırdı: Hastalar karantina bitmeden iyileşti
Almanya’da koronavirüs kısıtlamaları 14 Şubat’a kadar uzatıldı
Rusya’dan 2. Kovid-19 aşısı geliyor: İmmünolojik etkinliği yüzde 100


Sağlık Bakanlığının açıkladığı güncel koronavirüs verilerine göre, bugün hayatını kaybeden 159 kişiyle birlikte toplam can kaybı 24 bin 487 oldu
BOLD – Sağlık Bakanlığı güncel koronavirüs verilerini ilgili siteden kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, bugün hayatını kaybeden 159 kişiyle birlikte toplam can kaybı 24 bin 487 oldu.
Son 24 saatte yapılan testler sonucunda 752’si semptomlu, 6 bin 435 yeni vaka tespit edildi. Böylece Türkiye’deki koronavirüslü vaka sayısı 2 milyon 406 bin 216’ya ulaştı.
İyileşerek sağlığına kavuşan hasta sayısı 5 bin 932 olarak açıklanırken, ağır hasta sayısı da 2 bin 102 olarak kayda geçti.
Sevgilisinin acı haberini alan Derman hastane koridorunda hayatına böyle son verdi


Kalp krizi geçiren sevgilisi Medeni Aykal’ın ölüm haberini alan Derman Bakır adlı kadın, çantasında taşıdığı silahla hastane koridorunda kendisini göğsünden vurarak intihar etti.
BOLD – Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dün akşam kalp krizi geçiren Medeni Aykal, Kayapınar ilçesindeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Aykal sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından getirildiği hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
ACI HABERE DAYANAMADI
Aykal’ın ölüm haberi, hastane koridorunda bekleyen sevgilisi Derman Bakır görevlilerce iletildi. Bakır, acı haberi aldıktan sonra, iddiaya göre çantasından çıkardığı tabancayı göğsüne dayayarak, ateşledi. Ağır yaralanan ve acil serviste hemen müdahale edilen Derman Bakır da kurtarılamadı.
GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI
Derman Bakır’ın intiharına ilişkin görüntüler hastanenin güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde görevlilerle görüşen Bakır daha sonra çantasından çıkardığı tabancayı göğsüne dayayarak tetiğe basıyor. Koltuğa yığılan Bakır’ın elindeki silah da yere düşüyor.
Derman Bakır’ın cesedi otopsi için morga kaldırılırken, Medeni Aykal’ın cenazesi, bugün sabah saatlerinde yakınları tarafından teslim alınarak Çınar ilçesinde toprağa verildi.
Diyarbakır'da kalp krizi geçiren erkek arkadaşının hayatını kaybettiğini öğrenince hastane koridorunda kalbine sıktığı kurşunla intihar etti. Derman B'nin dün akşam intihar ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı
😔 pic.twitter.com/5pr9amDEfy— Serdar Akşit (@SerdarAksit21) January 20, 2021


Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, dikkat çeken bir rapora imza attı. Kasım 2019 ve Ekim 2020’yi kapsayan araştırmaya göre, internet erişimine yasak konulan haberlerin yüzde 42’si AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ailesi ve AKP’li isimler hakkında.
BOLD – Free Web Turkey projesi kapsamında hazırlanan “Haberin sonu: Türkiye’de internet sansürü” raporu tamamlandı. Rapora göre Kasım 2019- Ekim 2020 arasında en az 1910 URL engellendi. Engellenen URL’lerin 870’ini haber içeriği oluştururken, 26 haber sitesi erişime engellendi. Engellenen haberlerin yüzde 42’si doğrudan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ailesi, partinin belediye başkanları veya yöneticileriyle ilgili oldu.
Bianet’te yer alan habere göre Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin yürüttüğü Free Web Turkey projesi kapsamında yayımlanan rapor, karar mercilerinin iktidara yakın haberlerin yanı sıra kadın ve çocuklara yönelik suçların faillerini korumaya yönelik haberlere erişim engeli getirme eğilimini de ortaya koyuyor. Raporda “hükumetin ve Sulh Ceza Hakimliklerinin ülke yönetimine ilişkin eleştirel içeriklere ağır bir sansür uyguladığı çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmaktadır” denildi.
ERDOĞAN VE ÇEVRESİNİN HABERLERİ
Erişime engellenen haberlerin yüzde 42’sini doğrudan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailesi, partinin belediye başkanları veya yöneticileriyle ilgili olduğu tespit edildi. Bunlar arasında 2019 yılının Kasım ayında yayınlanan ve AKP Manisa İl Başkanlığı’na gelen kadınların seks işçiliğine zorlanmasını konu alan haber, 2020’nin Şubat ayında çıkan Emine Erdoğan’ın 50 bin dolarlık çantasıyla ilgili haber ve yine aynı ay içinde yayınlanan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahında arazi satın almasına ilişkin haberler yer alıyor.
Yine Yargıtay üyesi Aydıner hakkında yürütülen ‘çete soruşturması’na ilişkin haberler, Malatyalı bir çiftçinin Bilal Erdoğan ve çevresindekiler tarafından dolandırıldığı iddiasına ilişkin haberler, AKP’li Tevfik Göksu belediye borcuna karşılık cami verecek’ haberi, Antalya’nın AKP’li Serik Belediye Başkanının yolsuzluğa karıştığına dair haberler, Başkentgaz’ın, Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı TÜRGEV’e bağış yaptığı haberler, AKP’li Şehitkamil belediyesi ile ilgili ihale ve yolsuzluk haberleri ve Urfa AKP Gençlik Kolları Başkanı’nın jakuzide halka hakaret etmesi gibi pek çok habere erişim engeli getirildi.
İNTERNET YASAKLARININ YÜZDE 65’İ HABERLERE YÖNELİK
Proje süresince tespit edilen ve en az 1910 URL’yi etkileyen erişim engellemelerine ilişkin 150 hakimlik kararı belirlenirken, bu kararların 26 haber sitesine ve 870 haber URL’sine yönelik olduğu ortaya kondu. Raporda, 150 karardan 101’inin haber URL’lerine (alan adları sayılmaksızın) yönelik olduğunun altı çizilerek, bu doğrultuda “hükumetin ve Sulh Ceza Hakimliklerinin ülke yönetimine ilişkin eleştirel içeriklere ağır bir sansür uyguladığı çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmaktadır” denildi.
PANDEMİ SANSÜRÜ
Raporda ayrıca bu dönemde pandemi ile ilgili haberler içeren 56 URL’ye erişim engeli getirildiği belirtildi. Nisan’da hükümetin Kovid-19 pandemisini yönetme şeklini eleştiren gazeteci Fatih Portakal’ın sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta kiraladığı arazi üzerine inşa edilen yapıya ilişkin haberlerin de erişime engellendiği hatırlatıldı.
Raporda ayrıca erişime engellenen muhalif web siteleri teması altında Can Dündar’ın kurucusu olduğu Özgürüz’ün Mayıs, Haziran ve Ağustos aylarında; Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç dilde yayın yapan kadın haber ajansı Jinnews’in ise Şubat ve Ağustos aylarında birer kere, Ekim ayında iki kere ve Kasım ayında da bir kere engellendiği belirtildi.
Etkin Haber Ajansı ve Yeni Demokrasi gazetesi web siteleri de Ekim ayı içerisinde ikişer kez erişime engellenmişti. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi merkezli haber ajansı Rudaw’ın Türkçe web sitesi ve Nupel.Net haber sitesi de erişime engellenen haber siteleri arasında yer alıyor.
FAİLLERİ KORUYAN KARARLAR
Raporun tematik incelemesi kapsamında, tespit edilen erişim engeli kararlarının yaklaşık yüzde 9’unu (150 kararın 13’ü) kadın ve çocuklara karşı işlendiği iddia edilen suçlarda failleri korumaya yönelik kararların oluşturduğu belirlendi. Bu doğrultuda kocasının erkek kardeşi tarafından tecavüze uğradıktan sonra kocası tarafından öldürülen Fatma Altınmakas hakkındaki haberlerin yanı sıra, şüpheli şekilde ölü bulunan Duygu Delen, Aleyna Çakır ve Şeyda Yılmaz hakkında yayınlanan haberler ve ekşi sözlük başlıkları da erişime engellendi.



Umut mu rant mı? Brezilyalıların gözünden Çin aşısı


Joe Biden göreve başladı



Türkiye’de gazeteciliğin geldiği yer!
Popular
- BOLD ÖZEL1 gün önce
Ekrem bebeğin annesi tutuklandı
- Dünya2 gün önce
Sedat Peker Makedonya’dan sınır dışı edildi: Beni Türkiye’ye göndermeyin!
- BOLD ÖZEL1 gün önce
Reis Sedat Peker’in hikayesi: Balkanlarda Türk mafyasına ‘kokain’ izni çıkmadı
- Videohaber2 saat önce
Türkiye’de gazeteciliğin geldiği yer!
- Politika2 gün önce
Vatandaşı yokluktan sokakta donarak ölen Türkiye bakın dışarıya ne kadar hibe gönderdi
- Politika2 gün önce
İktidardan gitmemek için göze alamayacakları hiçbir şey yoktur
- BOLD ÖZEL1 gün önce
Hasta tutuklu Ahmet Türkmen infaz erteleme süresi dolmadan tekrar tutuklandı
- Gündem1 gün önce
Kalyon Holding şantiyesinde böcekli yemek isyanı