BOLD ÖZEL
Karabük Cezaevinde koronavirüs alarmı: 16 mahpus pozitif


Üç yıldır Karabük T Tipi Cezaevinde tutuklu olan din kültürü öğretmeni Sinan Memethan koğuşta koronavirüs kaptı. Cezaevinde toplam 16 mahpusun pozitif olduğu belirtiliyor.
SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL
Karabük T Tipi Cezaevinde üç yıldır tutuklu bulunan astım hastası Sinan Memethan’ın 5 Aralık 2020’de yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. 11 Aralık Cuma günü durumu hakkında ailesine bilgi veren Memethan, “Önce 8 kişi pozitif çıktı. Bende astım olduğu için, bir de yaşlı ve kronik hastalıkları olan birini bugün hastaneye götürdüler. Serum ve ilaç verdiler. Sonra tekrar cezaevine geldik. 8 kişiyi önce başka bir koğuşa aldılar. Sonra diğer 8 kişide de çıkınca tekrar eski yerimize getirdiler. 10 gün sonra tekrar test yapacaklar” dedi.
Bin 300 kişinin kaldığı Karabük Cezaevinde 7 Aralık 2020 Pazartesi günü yapılacak kapalı görüşlerin salgın nedeniyle iptal edildiğini söyleyen Sinan Memethan’ın ailesi, Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün 8 mahpusun ailesini arayarak testlerin pozitif olduğunu bildirdiğini belirtti.
Karabük’te kapatılan özel okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Sinan Memethan (39) Cemaat soruşturmaları kapsamında 5 Ocak 2018’de tutuklandı. Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Memethan’ın dosyası Yargıtay tarafından onaylandı. Yıllardır astım hastası olan Memethan tutukluluğuna itiraz için Anayasa Mahkemesine başvuru yaptı.
Kanser ve şeker hastası iş adamı Ali Kara’yı cezaevine attılar
Hülya öğretmen cezaevinden yazdı: “3,5 yaşındaki kızım psikiyatri ilaçları kullanmaya başladı”
Bunlar da ilgini çekebilir
-
Sabah, Türkiye, Yeniçağ ve Habertürk’e Basın Konseyinden etik cezası
-
Mısır’la görüşmeler hızlandı, bakan yardımcıları Mısır yolcusu
-
Libya ve Yunanistan deniz yetki alanlarını belirlemek için masaya oturacak
-
Yunan Dışişleri Bakanı Dendias çalışma ziyareti için Türkiye’de
-
Ertelenen Afganistan Konferansı konusunda belirsizlik sürüyor
-
Mısır’la görüşmeler sıklaştı, sırada büyükelçi ataması var


Türkiye İstatistik Kurumu’nun konut satış verilerinde ilginç detaylar yer alıyor. 2021’in ilk üç ayında Türkiye’den en çok İranlılar konut aldı. 1.599 ev alan İranlıları Irak ve Rusya vatandaşları izledi. Yabancıların en çok deniz kenarlarındaki şehirlere yerleşmeleri dikkat çekti.
BOLD ÖZEL – Türkiye’de yabancılara konut satışları, AKP siyasetiyle paralel yürüyor. 2015 yılına kadar Avrupa ülkelerinin vatandaşları Türkiye’den ev alırken, son yıllarda Orta Doğu ülkeleri ve Rusya ön plana çıktı. TÜİK’in ülke uyruklarına göre konut satış rakamlarına göre Mart ayında İran vatandaşları Türkiye’den 663 konut satın aldı. İran vatandaşlarını sırasıyla, 644 konut ile Irak, 419 konut ile Rusya Federasyonu, 302 konut ile Afganistan ve 166 konut ile Kazakistan vatandaşları izledi.
ALMANYA’NIN YERİNİ RUSYA ALDI
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İkinci evim İran” açıklamasından sonra hızla Türkiye’den ev almaya başlayan İranlılar, geçen sene ilk kez zirveye yerleşmişti. Bu yılın ocak-mart döneminde de tablo değişmedi. 1.599 ev alan İranlılar, 1.461 konut alan Iraklılar, 938 ev alan Rusya vatandaşları ilk üç sırada yer aldı. Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile yakın teması konut satışlarına da yansıdı. Rusya vatandaşlarının ev sahibi olma oranları yukarılara çıktı. Önceki yıllarda Almanya vatandaşları Türkiye’den en fazla ev satın alan ülkeler arasında yer alırken şimdi alımlar geriledi. Geçen yılın ilk 3 ayında 328 Almanya vatandaşı Türkiye’den ev alırken bu yıl sayı 303’e düştü. Ev alanların çoğunluğunu da çiftte vatandaşlığı olan gurbetçiler oluşturdu.
SUUDİ ARABİSTAN’A SATIŞLAR DÜŞÜYOR
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan yönetimi arasındaki kriz sebebiyle ambargoya varan ticari ilişkililer konut satışlarında da kendini gösterdi. Suudi Arabistan vatandaşları geçen yılın ilk üç ayında 303 ev satın alırken, bu senenin aynı döneminde 106 konut aldı.
YABANCILAR İSTANBUL’DAN EV ALIYOR
Yabancıların ev aldığı şehirlerde deniz manzaralı iller ön plana çıkıyor. Bu yılın ilk 3 ayında yabancılar İstanbul’dan 5 bin 24 konut satın aldı. Antalya’da ise 1.884 yabancı uyrukluya ev satışı yapıldı. Siyasete yakın olmak isteyen 642 yabancı Ankara’dan ev sahibi oldu.
İller Konut satışı
İstanbul 5.024
Antalya 1.884
Ankara 642
Mersin 453
Yalova 263
Bursa 205
Samsun 190
İzmir 177
Muğla 160
Sakarya 142
Diğer 747
Toplam 9.887
TÜİK verileri.
BOLD ÖZEL
AKP’li belediyeyle beraber insan kaçakçılığı mı yaptı? O şirket yetkilisi ilk kez konuştu


AKP’li Yeşilyurt belediyesinin projesiyle Almanya’ya giden 43 kişinin geri dönmemesi ile ortaya çıkan insan kaçaklığı sonrası gündeme gelen ve bu işi organize etmekle suçlanan Almanya’daki Mega Kilit GmbH isimli şirketin yetkilisi Ersin Kilit ilk kez konuştu.
BOLD ÖZEL – Almanya’daki Mega Kilit GmbH isimli şirketin yetkilisi Ersin Kilit, AKP’li belediyeyle beraber insan kaçakçılığı yaptıkları ile ilgili suçlamalar konusunda Bold’a özel açıklamalar yaptı. AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’yle beraber insan kaçakçılığı yapmakla suçlanan Kilit’in, Fatih Akalan’ın sorularına verdiği cevaplar…
45 kişiye neden davetiye gönderdi?
Almanya’ya kaç kişi geldi?
Masrafları şirket mi ödedi?
Organizasyon karşılığı ücret aldı mı?
Hakkında soruşturma açıldı mı?
Türk yetkililer kendisini aradı mı?


Sosyal medyada #MilletDeğilZilletAç etiketi üzerinden AKP’li trollerle vatandaşların tartışması büyüyor. Sosyal Güvenlik Kurumunun verileri ise resmi yoksul sayısını ortaya koyuyor. Aylık geliri 1.192 liranın altında olan aile sayısı bir ayda 469 bin 652 arttı. İşsiz olan bu ailelerin 107 liralık Genel Sağlık Sigorta primini devlet yatırmaya başladı.
BOLD ÖZEL – SGK’nın yeşil kart verileri Türkiye’deki yoksulluğun boyutunu gözler önüne serdi. Lise ve üniversiteden mezun olup iş bulamayanlar ile işten çıkarılanları ilgilendiren bu rakamlar asgari ücretin üçte birinden az geliri olanları kapsıyor.
İŞ YOK AŞ YOK
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan herhangi birinde sigortası olmayan bu kişiler kaymakamlıklara gidip gelir testi yaptırıyor. Bu kişilerin hem işi yok hem de evde pişirecek bir aşı yok. Gelir testinde hane içinde kişi başına gelir, brüt asgari ücret 3 bin 577 lira 50 kuruşun üçte birinden az çıkarsa primi devlet karşılıyor.
1 AYDA 469 BİN AİLE FAKİRLEŞTİ
2020 yılı aralık ayında gelir testine giren ve asgari ücretin üçte birinden az geliri olan aile sayısı 7 milyon 825 bin 828 idi. 1 ay gibi bir sürede geliri asgari ücretin üçte birinden az olanlara 469 bin 652 aile daha eklendi. 2021 ocak ayında yoksul olduğu için primi devlet tarafından ödenen aile sayısı 8 milyon 295 bin 480’e fırladı.
41 MAAŞLA GEÇİNEMEYENLER, BEDAVA PATATES SOĞAN BEKLEYENLER
Bir tarafta 30 günde 470 bine yakın aile fakirleşirken, diğer tarafta 40 maaşla geçinemediği için 41. maaşa bağlanan AKP’liler bulunuyor. Aylık 250 bin lira maaş alan AKP’lilerin Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, Türk Telekom, Borsa İstanbul gibi kuruluşlardan yönetim kurulu üyeliği adı altında aldıkları ballı maaşlara yenileri ekleniyor. Yoksulları unutmayan AKP de market ve pazar fiyatlarına gelen zamlara yetişemeyen fakir fukaraya, çiftçinin elinde kalan patates ve soğanı dağıtacak. Garip gureba Ramazan ayında bedava patates soğanla iftar sahur yapıp oruç tutacak.
60 BİN MESAJLA YOKSULLUĞU ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR
Resmi yoksul sayısını umursamayan AKP’li troller sosyal medyada açtıkları #MilletDeğilZilletAç tabelasına gönderdikleri mesajlarda muhalefet partilerinin sofralarını paylaştı.
AÇLIK; fakirleri doyuramadığımız için değil,
zenginleri doyuramadığımız için bitmiyor.#MilletDeğilZilletAç pic.twitter.com/x63kcMTmsQ— 🇹🇷Hüseyin Şimşek 🇹🇷💛❤️#evdekal🏡 (@Hseyini67648111) April 13, 2021
Vatandaşlar ise aynı tabela altında paylaştıkları mesajlarda AKP’lilerin lüks yaşamından fotoğraflarla şatafatı gözler önüne serdi.
18 senedir doymayan zillet 👇#MilletDeğilZilletAç pic.twitter.com/OtaLUzBDeg
— koray (@eddiethemohawk) April 13, 2021


AKP’li troller : 121 milyar TL nerede?


Keşke kaybolmasaydı: 128 milyar dolar harca harca sıfırlanamıyor


Amiraller Bildirisi’nde ikinci dalga: 7 emekli amiralin evi aranıyor
Popular
-
Videohaber20 saat önce
Sedat Peker Fas’a kaçtı: Operasyondan sansürsüz bilgiler
-
Dünya2 gün önce
Libya ve Yunanistan deniz yetki alanlarını belirlemek için masaya oturacak
-
Analiz2 gün önce
4 maaşlı ‘hiç’: İbrahim Kalın kimdir
-
Videohaber1 gün önce
ABD’ye gönderilen Fethullah Gülen dosyasında neler var?
-
Dünya2 gün önce
Almanya’yı ‘evi’ gören Türklerin sayısı artıyor
-
Gündem2 gün önce
Ahmet Altan hakkında tahliye kararı
-
Gündem22 saat önce
Ankara Emniyeti’nde vali ve kaymakamlara işkence iddiası
-
Politika2 gün önce
Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Yıldırım Akbulut hayatını kaybetti