BoldMedya
Video Galeri
Foto Galeri
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
BoldMedya
No Result
View All Result
Home Ekonomi

17-25 Aralık kırılma noktası oldu: Toplumda yolsuzluk algısı büyük oranda arttı

25/01/2022
A A
17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun 5’nci yıldönümü: Hırsızlar dışarıda, polisler hapiste!

17/25 Aralık 2013 Yolsuzluk Soruşturması’nda polisin arama yaptığı evlerde para sayma makineleri, para kasaları ve milyonlarca dolar bulundu.

Share on FacebookShare on Twitter

Yolsuzluk Algı Endeksi’nin 2021 yılı değerlendirmesinde Türkiye 180 ülke arasında 96’ıncı sırada yer aldı. Türkiye, 17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yapıldığı 2013 yılından itibaren 12 puan kaybetti ve son 10 yıl içerisinde en çok puan kaybeden ülkeler arasında yer aldı.

BOLD – Yolsuzlukla mücadelede dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan ve 100’ün üzerinde ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International), 1995’ten bu yana her yıl yayınladığı Yolsuzluk Algı Endeksi sonuçlarını açıkladı.

Yolsuzluk Algı Endeksi 2021 sonuçlarına göre; Türkiye Yolsuzluk Algı Endeksi’nde son 10 yıl içerisinde en çok puan kaybeden ülkeler arasında yer aldı. Son 2 yılda 10 basamak geriledi, 180 ülke arasında 96’ıncı oldu. Listede Danimarka, Finlandiya ve Yeni Zelanda en az yolsuzluğun yapıldığı ülkeler olarak birinciliği paylaştı. En çok yolsuzluğun yapıldığı ülke G. Sudan oldu. Onu sırasıyla Suriye ve İran izledi.

2013 YILI KIRILMA OLDU, TÜRKİYE’DE YOLSUZLUK SÜREKLİ ARTIYOR

Türkiye, cumhuriyet tarihinin en geniş çaplı ve en büyük yolsuzluk operasyonunun yaşandığı 17-25 Aralık 2013’ten beri 12 puan kaybetti ve Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 43 sıra birden düştü. Türkiye 2020 ile karşılaştırıldığında 2 puan kaybederek 10 sıra düşüş yaşadı.

EN AZ YOLSUZLUĞUN YAPILDIĞI ÜLKELER

Yolsuzluk Algı Endeksi’nde, Danimarka (88), Yeni Zelanda’nın (88), Finlandiya’nın (88) ardından ikinci sırayı 85 puanla Norveç, İsveç, ve Singapur paylaşıyor. Endeksin son sıralarında ise Suriye (13), Somali (13) ve Güney Sudan (11) bulunuyor.

RAPORUN DEĞERLENDİRMESİ: DEMOKRASİ VE HUKUK VARSA YOLSUZLUK AZALIYOR

Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün açıklamasına göre 2021 Yolsuzluk Algı Endeksi sonuçları, temel demokratik ilkelerin, hukuk devletinin ve medya özgürlüğünün yolsuzlukla mücadelenin vazgeçilmez unsurları olduğunu gösteriyor.

Raporda, Türkiye’de yolsuzluğun yaygınlaşmasını ve sıradanlaşmasını sağlayan ise cezasızlık. Medya kuruluşlarına, gazetecilere, sivil topluma yönelik baskı ve yıldırma politikalarının da devam ettiği belirtiliyor.

PUANLAMA NASIL YAPILIYOR? 

Her ülke için en az 3 uluslararası kurumun yürüttüğü araştırmanın bulgularına dayanarak hazırlanan 2021 Yolsuzluk Algı Endeksi; uzmanların, sivil toplum örgütlerinin ve iş dünyası temsilcilerinin kamu kesimindeki yolsuzluğa dair algılarını yansıtıyor. Araştırma metodolojisine göre 0 puan en yüksek yolsuzluk algısına, 100 puan ise en düşük yolsuzluk algısına işaret ediyor.

Tutuklu askeri öğrenci Furkan Deniz: Vicdan kırıntısı olsa bize yeter

Tags: 17/25 ralık operasyonlarıTürkiyeUluslararası Şeffaflık ÖrgütüYolsuzluk Algı Endeksi

Son Haberler

Ankara’da yük asansörünün altında kalan çocuk işçi hayatını kaybetti

Ankara’da yük asansörünün altında kalan çocuk işçi hayatını kaybetti

İstanbul Valiliğine Gaziantep Valisi Davut Gül getirildi

İstanbul Valiliğine Gaziantep Valisi Davut Gül getirildi

Karadeniz’de baskınlara sebep olan selde 2 kişi hayatını kaybetti

Karadeniz’de baskınlara sebep olan selde 2 kişi hayatını kaybetti

Genelkurmay Başkanlığı’na geçici olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Avsever atandı

Genelkurmay Başkanlığı’na geçici olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Avsever atandı

Boldmedya.com bir International Journalists Association e.V. kuruluşudur. https://www.youtube.com/boldmedya kanalından görsel içerik de üretmektedir.

Bizi Takip Edin

  • Datenschutzerklärung
  • Impressium

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES

No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES