BOLD – Kahramanmaraş’ta meydana gelen çevresindeki 10 şehri de etkileyen depremde mağduriyetler giderek artıyor. Bir yanda enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler bulunurken, diğer yanda dışarıda soğukla mücadele edenler gelmeyen yardımlara tepki gösteriyor.
İNSANLAR ISI KAYBINDAN ÖLECEK
Deyremin etkilediği şehirlerden Hatay’ın Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dışarıda kalan insanların ısı kaybından hayatlarını kaybedebileceklerini öne sürdü. Fatih Altaylı’nın programına bağlanan Savaş’ın “İnsanlar hipotermiden (ısı kaybı) hayatını kaybedebilir, yardım bekliyoruz” demesi Altaylı’yı duygulandırdı.
Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın canlı yayında “İnsanlar hipotermiden (ısı kaybı) hayatını kaybedebilir, yardım bekliyoruz” dediği anlarda Fatih Altaylı ağlamamak için kendini zor tuttu…
Hatay'a yardım edin lütfen!#FatihAltayli pic.twitter.com/QkshDTA8R4— mühendisyen (@muhendisyenn) February 6, 2023
“DEVLET BU ANA KADAR UĞRAMADI ADIYAMAN’A
Eski AKP milletvekili Ahmet Faruk Ünsal da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AFAD ve İçişleri Bakanlığını etiketlediği “Adıyaman ölüyor” başlıklı paylaşımında, “Hiç 1 enkaz kaldırılamıyor,enkaza dönmüş yüzlerce yıkık bina ve altında yardım bekleyen yüzlerce insan, defnedilmeyi bekleyen yüzlerce ölü.
İş makinası, çadır, yemek, yakıt, müdahale YOK
Kritik saatler bitmek üzere
Devlet bu ana kadar uğramadı Adıyaman’a.
Yeter artık insaf edin” dedi.
ADIYAMAN ÖLÜYOR
Hiç 1 enkaz kaldırılamıyor,enkaza dönmüş yüzlerce yıkık bina ve altında yardım bekleyen yüzlerce insan, defnedilmeyi bekleyen yüzlerce ölü
İş makinası, çadır, yemek, yakıt, müdahale YOK
kritik saatler bitmek üzere@AFADBaskanlik @TC_icisleri @RTErdogan
İMDAAT
— Ahmet Faruk Unsal (@afunsal02) February 6, 2023
GÖKHAN ZAN: YARDIM EDEN YOK
Hatay’da bulunan antrenör ve eski futbolcu Gökhan Zan da gözyaşları arasında yaptığı paylaşımda “Arkadaşlar ne olur sesimizi duyun. Çok kötü Hatay. Yalvarıyorum size. Ne olur sesimiz olun, çok kötüyüz. Hatay çok kötü, hiçbir şey yok. Herkes enkaz altında. Millet yalvarıyor kurtarılmak için. Elimizden bir şey gelmiyor. Yardım eden yok. Ne olur sesimiz olun yalvarıyorum. Herkes çabasıyla kurtulmaya çalışıyor” dedi.
Hatay felaket durumda. Milli futbolcu Gökhan Zan gözyaşları içinde anlatıyor. Ah güzel kardeşim biz de sizle beraber aglıyoruz… pic.twitter.com/a2quEFhYFV
— Şahan Gökbakar (@sgokbakar) February 6, 2023
Sosyal medyada yer alan yaşanan sıkıntılar ve gösterilen tepkilerden bazıları ise şöyle:
Gaziantep'teki depremzedeler, yetkililere sitem etti, enkaz altındaki yakınları için ekip istedi.
📹@FOXhaber pic.twitter.com/7PARqaIxbd— BOLD (@BOLDmedya) February 6, 2023
Gaziantep'te depremzedeler, toplanma alanındaki kamelyalara naylon çekerek soğuktan korunmaya çalışıyor. pic.twitter.com/w6b7I06LX8
— BOLD (@BOLDmedya) February 6, 2023