NECDET ÇELİK | BOLD ÖZEL
Denetimli serbestlik hakkını siyasi mahkumlara vermeyen Akhisar Cezaevi, Celal Bayar Üniversitesi eski öğretim görevlisi Murat Gülenç’e de koşullu salıverilme hakkı kullandırılmadı. 8 yıl 9 aylık hapis cezasının koşullu salıverilme tarihi olan 9 Mart’ta özgürlüğe kavuşmayı uman akademisyen Gülenç için karar 9 ay sonrasına bırakıldı.
YÜZÜNDE YARALAR ÇIKTI
Murat Gülenç’in yaşadığı stres, geçtiğimiz cumartesi günü ailesiyle yaptığı açık görüşe yansıdı. Bold Medya’ya konuşan Gönül Gülenç, eşinin yüzünde egzemalar çıktığını, ailecek büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirdi. Gönül Gülenç, ‘’Kavuşmamızı 1 yıl ertelemiştik. Şimdi 9 ay daha uzatıyorlar. 9 ay sonra ne olacak, ne değişecek?’’ diye sordu.
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’deki basın toplantısında yetkililere hitaben, ”Aileleri perişan ediyorsunuz. Karı koca cezaevinde giriyor anneleri, babaları ölüyor. Çoluk çocuk ortalıkta kalıyor” ifadelerini kullandı.
Murat Gülenç 2 çocuğu perişan ve zor bir durumda ve 9 ay daha denetimli serbestliği geçmiş olmasına rağmen koşullu salıverilmesi verilmiyor! Aileleri perişan ediyorsunuz, karı koca cezaevinde giriyor anneleri, babaları ölüyor çoluk çocuk ortalıkta kalıyor @adalet_bakanlik pic.twitter.com/OTGo8hBPdH
— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) March 11, 2023
HAK ARAMA DİLEKÇELERİ RAHATSIZ ETMİŞ
Gönül Gülenç, cezaevinin bu keyfi tutumunda, eşinin hak arama girişimlerinin etkili olduğunu düşünüyor. Eşinin 20 Ağustos 2016’da Salihli’de gözaltına alınıp hapse konduğunu belirten Gülenç, ‘’Eşim hakkını her ortamda arayan biridir. Yazdığı dilekçeler cezaevi yönetimini rahatsız etmiş. Ondan cesaret alıp hakkını aramaya başlayan koğuş arkadaşlarına gözdağı vermek için, eşim 3 yıl önce bizden habersiz Akhisar’a nakledildi. Siciline, ‘Etrafındakileri örgütlüyor’ diye not düşülmüş. Sırf bu yüzden, ‘Anlatımları samimi bulunmadı’ deyip cezaevindeki yatarını sürekli uzatıyorlar’’ sözleriyle sitem etti.
KAVUŞMA ERTELENİNCE KIZI YATAĞA DÜŞTÜ
Yedi yıldır baba yolu gözleyen Betül ve Mustafa Gülenç, beklenen kavuşma 9 ay daha ertelenince dünyaya küstü. Son görüş dönüşü Betül’ün yatağa düştüğünü belirten anne Gülenç, ‘’Kızım okula gitmiyor. Mustafa da gitmek istemiyor. Çocuklar ağır travma içindeler.’’ dedi.
EV HANIMI KADINA 10 DAKİKADA 6 YIL 3 AY CEZA
BM ve AİHM’in suç saymadığı fiillerden, öğretim görevlisi eşi gibi ev hanımı Gönül Gülenç de yargılandı. Gönül Gülenç, evinde baktığı annesini kaybettikten 40 gün sonra tutuklandı. Cezaevinde 2,5 ay geçiren Gönül Hanım, tek celselik duruşma ile 6 yıl 3 ay ceza verilerek tahliye edildi. Gönül Gülenç, 10 dakika süren duruşmayı şöyle anlattı: ‘’Telefonumda Bylock çıkmış. Benim teknolojiyle aram yok. Eşim yüklediyse bile haberim yok. Hakim ‘Ben uğraşamayacağım, yüksek mahkeme uğraşsın’ deyip dosyayı kapattı.’’

AİLE BÜYÜKLERİNİ ARDI ARDINA KAYBETTİ
Gönül Gülenç, eşi tutuklandıktan sonra çocuklarına iyi gelir düşüncesiyle anne babasını ve anne annesini yanına aldı. Sevdiklerinin üçünü de bu süreçte kaybetti. Hapse girmeden önce annesini son yolculuğuna uğurlayan Gönül Hanım, tahliye olduktan sonra babasının akciğer kanserine yakalandığını öğrendi. 9 ay boyunca hastaneye götürüp getirdiği babası, evde acılar içinde kıvranarak hayatını kaybetti. Gönül Gülenç, bu acının üzerinden fazla geçmeden anne annesini kaybetti.
44 yaşındaki Murat Gülenç, doktorasını tamamlamak üzere iken Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Bölümü’nden uzaklaştırılıp hapse atıldı. 15 Temmuz KHK’ları ile 7 bin akademisyenin meslek hayatına son verildi. Çok sayıda akademisyen, BM ve AİHM’in suç saymadığı fiillerden hapse kondu.